LG: új 3D LCD TV-k nanotechnológiai LED megvilágítással

1. Oldal

A januári CES kiállítást megelőzően az LG Electronics közzétett néhány információt az LW9500, LW7700 sorozatú LED LCD TV-kről, amelyek a 3D képmegjelenítés mellett a gyártó „Nano” megvilágítási technológiáját kínálják.
Az LG Electronics a jövő havi CES kiállításon mutatja majd be a nagyközönségnek két új LW9500 és LW7700 „Full LED” LCD TV sorozatát. Az új modellek „Nano” megvilágítási technológiája egyesíti az él LED és a helyi fényerőszabályzós LED háttérvilágítások előnyeit.

Először szeptemberben a berlini IFA-n voltak láthatóak a LEX8 és LEX9 prémium LED LCD TV-k, amelyekben már alkalmazzák a szuper-vékony kialakítást és a kiváló képminőséget egyaránt lehetővé tevő LG Nano megvilágítási technológiáját. Ez a gyártó szerint úgy érhető el, hogy egy teljes LED sorral egy speciális mintázattal ellátott ultra-vékony filmet világítanak meg, ami egyenletesebb fényeloszlást eredményez a teljes LCD képernyőn. A másik alkalmazott újítás a „Micro Pixel Control”, ami mindenegyes LED fényerejének manipulálását lehetővé teszi, hozzájárulva a mélyebb feketékhez a nagyobb kontraszthoz és a tökéletesebb színekhez.

LG_nano_LED_TV.jpg
Az LG LW9500 és LW7700 3D LED TV sorozat készülékei 119, 140 és 152 centis (47, 55 és 60 inch) képátlóval lesznek kaphatóak. A két széria közötti legfontosabb különbség az alkalmazott mozgáskompenzáló képinterpolációs TruMotion technológia képfrissítési frekvenciájában van. Míg az LW9500 modellek 480Hz-es (az európai változatokban 400Hz-es), az LW7700 készülékek 240Hz-es (az európai változatokban 200Hz-es) képfrissítésűek lesznek. Az összes modell keresztül megy majd a THX 2D és 3D minősítési eljáráson.

Kapcsolódó link:

LG: LCD és plazma TV újdonságok az IFA-n

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .