Google TV: már hanggal is vezérelhető Androidos telefonról

1. Oldal

A Google a héten egy sor javítást hajtott végre a Google TV platform szolgáltatásain, jobb műsorkeresést és hanggal történő vezérlést is biztosítva, utóbbit egy Androidos telefon használatával.
Google_TV_150px.jpg
Már két hónapja forgalomban vannak az első Google TV készülékek az USA-ban és a fejlesztők azóta is folyamatosan azon dolgoznak, hogy még jobbá tegyék a platformot a felhasználók számára. Az automatikus online szoftverfrissítések újabb és újabb funkciókat és tartalmakat adnak a platformhoz, amely az idő múlásával így egyre többet tud.

A héten került sor a Google TV első szoftverfrissítésére, ami kijavít számos hibát és négy jelentős fejlesztést hajt végre a platformon.


Az online video kölcsönző Netflix alkalmazását megújították, így kereshető, böngészhető és megtekinthető katalógusának bármely mozija, TV műsora, és a megtalált címek hozzáadhatóak egy DVD listához. Az alkalmazás a korábbi nézési szokások alapján személyre szabott ajánlást is ad.

A Google TV új Dual View funkciója lehetővé teszi, hogy egy műsor megtekintése közben egyidejűleg weboldalakon böngésszünk, és az új testre szabási lehetőségekkel már tetszőlegesen méretezhető és mozgatható az ablak.

Az Androidos telefonok távvezérlő alkalmazásával mostantól hanggal is irányítható a TV. A „Google TV Remote” alkalmazás már letölthető az Android Marketről.

Ha a felhasználó keres egy adott című filmet a Google TV egy olyan eredményoldalt jelenít meg, amin az összes a címhez kapcsolódó film szerepel, így gyorsan megtalálható az, amit meg kíván nézni. A film forrása lehet például az élő adás, a Netflix, vagy az Amazon Video on Demand. Rövid összefoglalót, képeket és szereplőlistát is megjelenít a filmekről a rendszer, és az egyik szereplő nevére kattintva új keresőoldalon jelennek meg filmek, amikben az illető színész szerepelt.

Kapcsolódó link:

Google TV alapú Sony TV-k és Blu-ray lejátszó az USA-ban
Google TV: a platform működik
A nagy amerikai tévétársaságoknak nem tetszik a Google TV
Google TV: vannak még kérdőjelek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .