LG: webOS az új Smart TV-k platformja

1. Oldal

A CES 2014-en bemutatkozó új LG Smart TV platform, a webOS kényelmesen és egyszerűen használható intuitív felhasználói felületet kínál, alkalmazások is egyszerűen fejleszthetők rá és jobb kompatibilitást biztosít más eszközökkel.


Még a CES 2014 előtt megírtuk, hogy az LG bemutatja webOS alapú okos TV-it, és most már az is tudható, hogy a márka 2014-es Smart TV-inek 70 százalékában már ezt az új platformot implementálják.

LG_webOS.jpg
A webOS platform egyszerű használata megkönnyíti a tartalmak keresését és nézését, a csatlakozást más eszközökkel, sőt még a kezdeti beállítási eljárást is. A webOS rendszerű LG Smart TV-t először bekapcsolva egy „BeanBird” nevű animált figura jelenik meg a képernyőn, ami segít a csatlakoztatásban, és végigvezeti a felhasználót a kezdeti beállítási folyamaton. Megrázva a „Magic Remote” mozgásérzékelős távirányítót vagy megnyomva az OK gombot további tanácsokkal szolgál a szárnyas virtuális segítő. A webOS azonnal felismeri milyen külső eszközt csatlakoztatunk a TV-hez, és egy felugró menü sorolja fel a felhasználó vonatkozó lehetőségeit.

LG_webOS_kepernyo.jpg
A webOS egyik legegyedibb funkciója a képernyő alján balról-jobbra görgethető új „Launcher” menü. A „Launcher” segítségével úgy választhatunk a tévéadás, a Smart TV tartalom és a külső eszközökön tárolt média között, hogy nem kell visszalépni a kezdőképernyőre. Ezzel a néző egyidejűleg nézheti a tévéműsort, játszhat vagy böngészhet az interneten, miközben más tartalmakat tölt le. Emellett a tévézés közben is megnyitható „Live” menü könnyű elérhetőséget biztosít a keresési, műsorajánló és csatorna lehetőségekhez.

Az LG webOS fejlesztőcsapata egylépéses tartalomajánló szolgáltatásként alkotta meg a „Today” menüt, ami érdekes és elmulasztott népszerű tévéműsorokat, programokat ajánl valamint mozifilmeket. A „Today” oszlop vízszintesen fut a képernyő közepén és a „Magic Remote” távirányító kerekével fel-le görgetve tallózhatunk az ajánlott tartalmakban.

A webOS az LG Store kiterjedt alkalmazásgyűjteményéhez is hozzáférést biztosít, ahol a felhasználók kedvükre válogathatnak a Smart TV platformon át elérhető tévéműsorok, filmek, 3D tartalmak és játékok között. A logikusan rendszerezett kategóriák mutatóképei alapján gyorsan és kényelmesen kiválasztható a kívánt tartalom.

Kapcsolódó linkek:

LG: 12 új 4K Ultra HD TV a CES 2014 kiállításon
LG: új 4K Ultra HD OLED TV-k a CES 2014-en
LG: webOS alapú okos TV mutatkozik be a CES 2014-en

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .