LG: webOS alapú okos TV mutatkozik be a CES 2014-en

1. Oldal

Az LG új Smart TV platformot mutat be a közelgő CES 2014 kiállításon, ami a Hewlett Packard webOS operációs rendszerén alapul és az eddiginél jobb felhasználói élményt ígér a TV képernyőjén.

Az LG jelenlegi „NetCast” elnevezésű Smart TV platformja mellett néhány éve kísérletezik a Google TV-vel is, de még a cég vezetői is elismerik, hogy sok felhasználó nem teljesen használja ki az okos TV funkciókat. Az LG abban bízik, hogy az új webOS-re épülő platformmal változtathat ezen.

LG_webOS.jpg
Az LG 2012 közepén vette meg a Hewlett Packard webOS operációs rendszerét, amit eredetileg okostelefonokhoz szántak, de a koreaiak úgy gondolták több értelme lenne azt TV képernyőn használni. A cég újraindítja az „Enyo” elnevezésű projektet is, ami nyílt forráskódú JavaScript keretrendszerben teszi lehetővé TV alkalmazások fejlesztését.

Az LG már hivatalosan is megerősítette, hogy első webOS alapú Smart TV-je 2,2 GHz-es kétmagos processzor és 1,5 GB RAM alkotta hardveren alapul majd, ami támogatja több feladat egyidejű elvégzését.

Még az is lehet, hogyha beválik a webOS platform, akkor a Smart TV Szövetség márkainak okos TV-iben is bekerülhet. Az LG kezdetektől tagja ennek a szövetségnek, amiben benne van a Bang & Olufsen, a Loewe, a Panasonic, a Philips, a Sharp és a Toshiba is. A bejelentés viszont valószínűtlenné teszi, hogy az LG elköteleződne a Google egyelőre még csak híresztelésekben létező Android TV projektje mellett.

Kapcsolódó linkek:

LG: bármely készülék vezérelheti a jövő Smart TV-it
Android TV: a Google TV újratöltve
LG Cloud: Magyarországon is lesz LG felhőszolgáltatás
LG: a 2013-as CINEMA 3D LED LCD Smart TV-k
LG: 2013-as LED LCD és plazma Smart TV-k a CES-en
Csatlakozik a Smart TV Szövetséghez a Panasonic is
LG Google TV mutatkozik be a CES 2012-őn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .