LG: új 4K Ultra HD OLED TV-k a CES 2014-en

1. Oldal

Las Vegasban bemutatkozik az LG új OLED TV kínálata, a világ jelenlegi legnagyobb, 196 centis ívben hajlított Ultra HD készüléke a 77EC9800, valamint más 165 és 140 centis modellek, köztük az 55EA8800 GALLERY OLED TV is.

Az előzetes híreszteléseket igazolva a jövő héten kezdődő CES 2014 kiállításon az LG több Ultra HD Curved OLED TV-t mutat be, amelyek már nem prototípusok, hanem modellszámmal rendelkező, vagyis piacra kerülő készülékek lesznek.

LG_4K_UltraHD_TV-k_2014.jpg
A hajlított képernyőjű 140, 165 és 196 centis (55, 65 és 77 inch) OLED TV-k a gyártó WRGB OLED technológiáját 4K Ultra HD (3.840 x 2.160 pixel) képernyőfelbontással kombinálják. Az új modellek közül a legnagyobb, a gyönyörű levél alakú állványon álló 77EC9800 már el is nyerte a 2014 CES Innovations Awards legjobb innovációért járó díjat.

A képernyő mindenegyes pixelének színhőmérsékletét automatikusan vezérlő „Color Refiner” tartja fenn a színek konzisztenciáját és egyensúlyát, a TV végtelen kontrasztarányát pedig a gyártó High Dynamic Range (HDR) algoritmusa menedzseli. A készülékek ULTRA CINEMA 3D sztereoszkóp képmegjelenítése az FPR technológiának és az Ultra HD felbontásnak köszönhetően zavaró villódzástól és a két szem képe közötti átlátástól mentes 3D képet biztosítanak passzív polarizált szemüvegen át nézve a képernyőt.

A 77EC9800 az LG saját Tru-ULTRA HD Engine Pro képfeldolgozásával skálázza fel az SD, HD vagy Full HD tartalmakat közel 4K képminőségre. A felskálázási folyamat okozta képelmosódást az alkalmazott algoritmus hibajavítása küszöböli ki. A TV mozgásbecslő, mozgáskompenzáló (MEMC) eljárást is tartalmaz az akciójelenetek simább, tisztább és valóságosabb képernyőn való megjelenítésére.

Az LG Ultra HD Curved OLED TV-k a jövőre gondolva már képesek dekódolni az AVC (H.264) mellett a HEVC (H.265) formátumú tömörített műsorok 30p vagy 60p képfrissítésű jeleit is. A beépített dekóder lehetővé teszi az Ultra HD tartalmak megjelenítését a TV HDMI, USB vagy LAN portjaihoz csatlakoztatott külső eszközről. A 77EC9800-ben természetesen az LG legújabb smart TV platformja is működik.

A kiállításon ott lesz az elegánsan keretezett festményre hajazó Gallery OLED TV, amely szintén CES 2014 Innovations Award díjazott, valamint az ugyanezen elismerést környezetbarát és kiváló építési minőségéért kiérdemlő legújabb LG ívben hajlított OLED TV, az 55EB9600 is. Ez utóbbi egy nagyon energia-hatékony, környezetbarát termék, ami több újrahasznosítható anyagokból és elődjénél sokkal kevesebb alkatrészből készül.

Az OLED TV-k iránti kereslet közelgő bővülésére számítva az LG gyártóbázisokat hoz létre Koreán kívül Brazíliában, Lengyelországban, Kínában, Tájföldön és Mexikóban, hogy a készülékek exportköltségeit csökkentve még versenyképesebb áron kínálhassa azokat az adott országok körüli régiós piacokon.

Kapcsolódó linkek:

Hajlékony OLED TV-k mutatkoznak be a CES 2014-en?
LG: Magyarországon az első LG ívben hajlított OLED TV
LG: 2014-re 4K és más képméretű OLED TV-k is lesznek
Mi értelme az ívben hajlított képernyőjű TV-knek?
IFA 2013: 196 centis 4K Ultra HD OLED TV az LG-től
LG 55EA880: új 140 centis síkpaneles OLED TV Európában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .