Loewe: TV-k hálózati műsormegosztó és okos TV funkciókkal

1. Oldal

A Loewe Individual és Connect LED LCD TV-kben már működik a műsorokat a hálózathoz csatlakozó TV-k számára megosztó DR+ Streaming valamint az internetes böngészést és tartalom-hozzáférést biztosító MediaNet funkciók.
Az IFA 2010 kiállításon mutatta be a Loewe az Individual és Connect LED LCD TV-kben működő hálózati funkciókat, amelyek ma már elvárásnak tekinthetőek a csúcskategóriás készülékekben.

Ezen hálózati lehetőségek egyike az igazán egyedi DR+ Streaming technológia, aminek lényege, hogy az elsődleges TV készülék merevlemezes felvevője szerverként biztosítja a rögzített filmek vagy élő adások megtekintését Powerline, LAN vagy WLAN hálózaton keresztül egy második TV képernyőjén. A DR+ Streaming „Follow Me” funkciója lehetővé teszi, hogy gombnyomásra szüneteltessük az éppen futó műsor nézését a nappaliban, és azt egy másik tévékészüléken – mondjuk a hálószobában – folytassuk pontosan onnan, ahol abbahagytuk. Ilyenkor az elsődleges tévékészülék szerverként közvetíti a műsort a hálózaton át. Megoldást kínál a DR+ Streaming arra is, ha a család egyik tagja a tévé DR+ merevlemezén tárolt programot akarja megnézni, míg valaki más az elő műsort. Ilyenkor a merevlemezen tárolt tartalom a hálózati kapcsolaton keresztül a lakás másodlagos TV-jéhez továbbítható , amihez ideális választás a Loewe Connect LED LCD készülék.

Loewe_DR+_Streaming_MediaNet2.jpg
A Loewe MediaNet online tartalmakkal és szolgáltatásokkal bővíti az otthoni szórakozást. A Loewe által üzemeltetett portál jól áttekinthető és remekül szerkesztett webes felületén a felhasználók számos internetes alkalmazást (eBay, Picasa, Cinetrailer, QTom) érhetnek el, amelyek a CE-HTML szabványt támogatva nagyképernyőre optimalizálva jelennek meg. A beépített Opera böngészőnek köszönhetően korlátlan internetes szörfözésre is lehetőség nyílik. A Loewe MediaNet segítségével közvetlenül néhány gombnyomással tájékozódhatunk sporteredményekről vagy az aktuális részvényárfolyamokról. Ugyanilyen egyszerű a legújabb filmelőzetesek megtekintése, például a Cinetrailer-rel, vagy a koncerteket közvetítő iConcerts használata és az Aupeo nevű interaktív, személyre szabható zeneszolgáltatás igénybevétele.

A korábban értékesített 26 Connect és az összes Individual LED LCD TV-hez elérhető a MediaUpdate frissítés a Loewe támogatási weboldalán. Az itteni regisztráció után USB memóriára tölthető a MediaUpdate fájl, majd a tévéhez csatlakoztatva az utasításokat követve pár perc alatt elvégezhető a telepítés.

Kapcsolódó linkek:

Philips, Sharp és Loewe közös internetalapú TV platform
Loewe: új Individual TV-k gyönyörködtető változatosságban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .