Philips, Sharp és Loewe közös internetalapú TV platform

1. Oldal

Az online tartalmakat kínáló Net TV-t kifejlesztő Philips valamint a Sharp és a Loewe együttműködve azt vizsgálják, milyen legyen egy internetre csatlakozó televízióban vagy más készülékben működő versenyképes platform.
A Philips, a Sharp és a Loewe együttműködési megállapodást írtak alá egy egyszerű platform létrehozására, amely internetes tartalmi és más alkalmazásokat szolgálna ki televíziókban illetve más szórakoztatóelektronikai készülékekben. A törekvés érthető, miután az összes nagy TV gyártó gőzerővel fejleszti saját „okos TV” platformját, amelyek közül a legtöbbet egyelőre a Google TV -ről tudni.

Philips_Net_TV.jpg
A három cég kooperációjának célja, hogy készülékeikkel növeljék az elérhető video-on-demand, utánjátszó TV (médiatár), zenei szolgáltató, videojáték, közösségi hálózati és infotainment, illetve ezekhez hasonló tartalmak és alkalmazások számát. Az együttműködés nyitott más internetelérést biztosító eszközöket szolgáltatók számára is. Az egységes technológiájú közös platform megkönnyíti a tartalomszolgáltatók számára a megfelelő tartalmak kialakítását, ugyanakkor tartalomkínálat ilyetén bővítése az azokhoz hozzáférő felhasználók számát is növeli.

A közös platform kialakítása érdekében a Philips, a Sharp a Loewe és más lehetséges érdekelt partnerek megosztják és egyeztetik egymással technológiáikat. A szándék az, hogy a közös platform olyan webes szabványok használatát nyissa meg, mint a CE-HTML, és a Hbb.TV. A tervek szerint a partnerek elérhetővé teszik az internetképes eszközeiket kiszolgáló saját infrastruktúrájukat is, annak érdekében, hogy megkönnyítsék a tartalmi fejlesztést, és a felhasználók is még több és jobb tapasztalatot szerezhessenek.

A Sharp számos internetképes televíziójában már a Philips Net TV technológián alapuló megoldást kínál.

Kapcsolódó linkek:

Google TV: a platform működik
Philips Net TV: egyszerű internetelérés a TV készülékkel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .