Logitech Harmony Link: okostelefonból univerzális távirányító

1. Oldal

A TV-t és más médiakészülékeket vezérlő Logitech Harmony Link készülék és az azonos nevű ingyenes alkalmazás teljes funkciójú távirányítóvá illetve műsornavigátorrá teszi az Android vagy iPhone, iPod Touch, iPad mobilkészüléket.


Az otthoni szórakoztatórendszert több távirányítóval zsonglőrködve vezérelni, és a számos TV csatorna által kínált rengeteg programból a műsorkalauzokban navigálva a keresett tartalmat megtalálni nem könnyű feladat. Erre kínál megoldást a kis Wi-Fi hálózaton kommunikáló Logitech Harmony Link készülék és az azonos nevű iPad-en futó alkalmazás. A készüléket és az alkalmazást beüzemelve az iPad felhasználója kedvenc műsorai csatornái és műfajai személyre szabott kalauzát böngészheti és rátalálva a nézni kívánt programra egyetlen gombnyomással bekapcsolhatja a megfelelő készülékeket és behangolhatja a kívánt csatornát.

Logitech_Harmony_Link.jpg
A Logitech Harmony Link azonban több mint egy személyre szabott műsorkalauz, mert a Logitech Harmony technológiáját felhasználva, a díjnyertes Logitech Harmony Advanced Universal Remotes távirányítók által biztosított tevékenység- és eszközalapú vezérlést is kínál. Csak ki kell választani a kívánt tevékenységet – például „Filmnézés”, vagy „Zenehallgatás”-, és a Harmony Link automatikusan kapcsolja a megfelelő készülékeket, vagyis nem kell több távirányítóval matatni vagy kézileg bemenetet választani többé.

Logitech_logo_200px.jpgA Logitech Harmony Link az otthoni Wi-Fi hálózathoz csatlakozva kapja a jeleket a Harmony Link alkalmazástól, amelyeket az otthoni szórakoztatóelektronikai eszközök által értett infravörös (IR) parancsokká alakít. A Harmony Link akár nyolc készüléket vezérelhet, kompakt (kb. akkora, mint egy hoki korong), és úgy tervezték, hogy szépen és diszkréten illeszkedjen az otthoni szórakoztató rendszerhez. Mellékelnek hozzá egy mini IR jeladót is tartozékként, amivel zárt szekrényben elhelyezett szórakoztató berendezések is vezérelhetőek.

És mivel a Harmony Link alkalmazás a távirányítóként használt mobilkészülék képernyőjén végrehajtott egyszerű csúsztatásokká és érintésekké alakítja át az olyan tevékenységeket, mint például a hangerőszabályzás és a videó lejátszás, így anélkül irányítható a szórakoztató rendszer, hogy levennénk szemünket az éppen nézett műsorról.

A Harmony Link akár több iPad-hez is csatlakozhat egy időben, így több családtag is saját iPad-jét használhatja rajta saját kedvenc csatornáival.

A Harmony Link távirányító funkciói működnek az iPhone, iPod Touch készülékeken valamint az Android okostelefonokon is. Kezdetben az okostelefonok nem kapják meg a személyre szabott műsorkalauz funkciót a letölthető alkalmazástól, de a Harmony Link a teljes tevékenységalapú irányítást biztosítja a szórakoztatórendszer akár nyolc készüléke felett. Ezzel lényegében bárki univerzális távirányítóvá teheti okostelefonját.

A Logitech a Rovi Corporation együttműködésével szolgáltatja az ingyenes Harmony Link alkalmazás mögött álló filmösszefoglalókat és képeket tartalmazó programinformációkat.

A Logitech Harmony Link októbertől már kapható az Egyesült Államokban 100 dollárért (kb. 22.000 Ft), de európai forgalmazásáról még nincs információ.

Kapcsolódó linkek:

AV gyártók távvezérlő alkalmazásai Android eszközökre
Pioneer: Air Jam, iControlAV2, AirPlay az új AV erősítőkhöz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .