Pioneer: Air Jam, iControlAV2, AirPlay az új AV erősítőkhöz

1. Oldal

Az „Air Jam” alkalmazás zeneszerverré teszi az iPhone/iPad/iPod Touch mobileszközöket, melyek az „iControlAV2”-vel vezérlik is az Apple „AirPlay” hálózati zeneelérésre is képes Pioneer AV vevőerősítőket.
Az új „Air Jam” alkalmazással egy iPhone, iPad vagy iPod Touch gombnyomásra zeneszerverré válik. Az alkalmazást elindítva a felhasználók könnyen és egyszerűen előhívhatják mobil zenetáraikból a megszólaltatni kívánt dalokat, s azokat Bluetooth-on keresztül küldhetik a Pioneer hálózati AV vevőerősítőbe. Az egyidejűleg akár négy a vevőerősítőhöz kapcsolódó eszköz mindegyike megjeleníti a csatlakozó felhasználók által a lejászási listához hozzáadott dalokat és azok előadóit, valamint az eszközt, amelyről azok lejátszásra kerülnek.

A lejátszási szakaszban minden felhasználó választhatja a véletlen lejátszást, vagy szelektálhatja, kontrollálhatja a lejátszási listát. A lejátszási szakaszt követően lehívhatóak a korábbi lejátszási listák és egy képernyőérintéssel a dalok meg is vásárolhatóak az iTunes Store-ról.

Az „Air Jam” alkalmazás az opcionális AS-BT200 Bluetooth adapterrel ellátott új Pioneer hálózati AV vevőerősítőkkel használható.

pioneer-iControlAV2-iPad-application.jpg
Az „iControlAV2” alkalmazás lehetővé teszi az új Pioneer hálózati AV vevőerősítők tulajdonosai számára, hogy iPhone, iPad, iPod Touch vagy Android mobilkészülékük legyen a házi-mozi fő vezérlője, amivel közvetlenül kontrollálhatják a vevőerősítő hangerejét, a mélyhangokat, a csatornák hangegyensúlyát és a szobának megfelelő beállításokat.

Az alkalmazás iPad-en használva még többet nyújt azáltal, hogy a legfontosabb funkciókat egy intuitív képernyőre kombinálja. A további funkciók közé tartozik az MCACC szoba kalibráció és hangbeállítás előtti és utáni részletes grafikus megjelenítése, valamint a képernyő egyszerű megérintésével és az azon való rajzolással lehet saját hangszínszabályzó beállítások létrehozását.

Az „iControlAV2” alkalmazás Blu-ray lejátszó vezérlést is tartalmaz a kompatibilis Pioneer Blu-ray lejátszókhoz.

Az „iControlAV2” akkor használható, ha a Pioneer AV vevőerősítő Etherneten vagy az opcionális AS-WL300 WLAN átalakító segítségével vezeték-nélkül csatlakozik az helyi hálózathoz.

Az iOS 4.2 oprendszerű iPhone 4, iPhone 3GS, iPhone 3G, iPad, iPod Touch (2., 3. és 4. generációs) készülékeken futtatható „Air Jam” és „iControlAV2”, illetve a 2.2 és magasabb verziójú Android-os mobileszközökön futó „iControlAV2” alkalmazások már ingyenesen elérhetőek az App Store-on illetve az Android Market-en.

A Pioneer hálózatra csatlakozó AV vevőerősítők Apple „AirPlay” funkciója a felhasználó teljes iTunes zenetárában valamint az iPhone, iPad és iPod Touch mobilkészüléken tárolt zenék teljes elérését, lejátszását és kontrolját biztosítja.

A helyi hálózathoz csatlakozó vevőerősítőn az „AirPlay” lehetővé teszi, hogy a zeneszámok bitfolyamai az iPhone, iPad esetleg iPod Touch mobilkészülékről, illetve egy Mac-en vagy PC-n keresztül az iTunes-ról eljussanak a vevőerősítőbe. Az „AirPlay” számára a Mac-en vagy PC-n 10.1 vagy későbbi verziójú iTunes-ra van szükség; az iPhone, iPad, iPod Touch készülékeken pedig az iOS 4.2-nek kell futtatnia.

Az „AirPlay” használatához egyszerűen ki kell választani egy zeneszámot vagy lejátszási listát az iPhone, iPad vagy iPod Touch mobilkészüléken, majd megérinteni az „AirPlay” ikont. A vevőerősítő rendelkezésre álló eszközként jelenik meg, és kiválasztva magától bekapcsol vagy „AirPlay” forrásra kapcsol, hogy elindítása a zenelejátszást.

Az Apple ingyenes Remote alkalmazását használva a felhasználók a Mac-en vagy PC-n böngészhetik és elérhetik iTunes zenetárukat, és természetesen innen is közvetlenül kiválaszthatják a vevőerősítőt lejátszásra.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: a 2011-es AV vevőerősítő alapmodellekről
Pioneer: már kaphatóak a 2010-es Blu-ray 3D lejátszók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .