AV gyártók távvezérlő alkalmazásai Android eszközökre

1. Oldal

A Pioneer az Onkyo és a Yamaha nemcsak az iPhone, iPad, iPod mobilkészülékeken, de Android mobilplatformon működő távvezérlő alkalmazást is biztosítanak hálózatra csatlakozó AV vevőerősítőikhez és Blu-ray lejátszóikhoz.
A Pioneer AV vevőerősítőin hangerő (Volume), mélyhang-kiemelés (Emphasis), hangtér egyensúly (Balance) és hangrendszer (Precision) beállításokat kínáló iControlAV2 alkalmazás Android verziója már ingyen letölthető az Android Market weboldalról. Az alkalmazás kompatibilis a VSX-9214376, VSX-1021 hálózati alapmodellekkel, a felső-középkategóriás VSX-2021, VSX-LX55, valamint a felsőkategóriás SC-LX75, SC-LX85 vevőerősítőkkel, de a gyártó 2010-es és idén megjelenő Blu-ray lejátszóit is lehet vele kezelni.

A Pioneer, az Onkyo és a Yamaha távvezérlő alkalmazásai Android eszközökre
A Pioneer, az Onkyo és a Yamaha távvezérlő alkalmazásai Android eszközökre


Az Onkyo is bejelentette első Android mobilplatformra készülő alkalmazását. Az Onkyo Remote App for Android lehetővé teszi az Android mobilkészüléken tárolt zenék bitfolyamainak átvitelét a vezeték-nélküli helyi hálózaton keresztül az Onkyo hálózati házi-mozi rendszereire, és persze egy sor távirányító funkcióit is kínál.

A felhasználó saját Android készüléke érintőképernyős grafikus kezelőfelületét használva böngészheti a hálózati tartalmakat, navigálhat a menükben és vezérelheti a különböző funkciókat, mint a bemenetválasztást vagy a hangerő és hangszín beállítást, illetve egy többszobás hangrendszer egyes zónáink kimenetét is kezelheti.

Az augusztustól az Android Market weboldalról ingyenesen letölthető Remote App for Android kompatibilis lesz az összes 2011-ben megjelenő Onkyo hálózati AV vevőerősítővel.

A Yamaha is fejleszti az okostelefonos vezérlőalkalmazást 2011-es hálózati AV vevőerősítőihez és Blu-ray lejátszóihoz, ami októbertől lesz elérhető. Az alkalmazással többek között vezérelhető lesz a készülékek ki/bekapcsolása, a hangerő, a zónák kimenete, a bemenetválasztás, a DSP mód megválasztása és a vevőerősítőkhöz egy úgynevezett „now playing” szelekció, valamint a Blu-ray modellek szokásos távvezérlő funkciói.

Kapcsolódó linkek:

Yamaha: a 2011-es felsőkategóriás AV vevőerősítők
Pioneer: a 2011-es felső középkategóriás AV vevőerősítők
Onkyo BD-SP809: THX minősített Blu-ray 3D lejátszó
Pioneer: a 2011-es hálózati AV vevőerősítő alapmodellekről
Onkyo TX-NR1009: az első AV vevőerősítő DTS Neo:X-el
Yamaha: a 2011-es középkategóriás hálózati AV vevőerősítők
Onkyo TX-NR809: új 7.2 csatornás hálózati AV vevőerősítő
Onkyo TX-NR709: az új középkategóriás AV vevőerősítő
Pioneer: Air Jam, iControlAV2, AirPlay az új AV erősítőkhöz
Onkyo BD-SP309: megfizethető hálózati Blu-ray 3D lejátszó
Onkyo: új 2011-es AV vevőerősítők jó ár-érték aránnyal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .