Marantz: új processzor-előerősítő és végfokozat a csúcskategóriában

1. Oldal

A Marantz új AV processzor-előerősítője az AV8003 DLNA kompatibilis, THX Ultra2 minősítésű csakúgy, mint a hozzá illeszkedő MM8003 végfokozat, és mindkettő már júliustól kapható lehet.
A Marantz az új BD8002 Blu-ray Disc lejátszó mellett, de annál korábban egy új AV processzor-előerősítőt és vele kombinációban végerősítőt is kínál majd.

Marantz_AV8003.jpg
Az AV8003 előerősítő 2.799 euróba (kb. 690.000 Ft) kerül majd, és nyilvánosságra hozott előzetes adatai szerint négy bemeneti és két kimeneti HDMI csatlakozója lesz, és az előbbieken keresztül természetesen fogadja és dekódolja az új sokcsatornás (Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS HD High Resolution/Master Audio) hangformátumokat is. A további csatlakozókról még az tudható, hogy az előerősítőnek szimmetrikus XLR csatornakimenetei, s ugyancsak XLR (AES/EBU) CD bemenete van, a hálózati kapcsolódáshoz Ethernet, valamint USB portja is lesz.

Az előerősítő digitális médialejátszó is egyben, HD minőségű audio- és videofájlok adatfolyamait képes kezelni DLNA kompatibilis hálózati kapcsolatán keresztül. Az AV8003 egyebek mellett 1080p videojelkonvertáló-felskálázó elektronikát és méretes toroid transzformátort is rejt rézbevonatú új formatervű masszív házában.

Marantz_MM8003.jpg
Az 1.699 eurós (kb. 420.000 Ft) MM8003-nak 8 x 140W (8Ω) áramvisszacsatolt teljesítmény-kimenete van. A tápegység egy hatalmas toroid transzformátorból nyeri az energiát, és a bekapcsolást elektronikusan lassítják. A végfokozatnak 8 szimmetrikus XLR bemenete, DC indítójel vezérlése és infra érzékelő bemenete is van. Az erősített kimeneti csatornákat relével lehet ki/bekapcsolni illetve átkapcsolni többzónás használat esetén. A ház szintén rézbevonatú.

Kapcsolódó link:

Marantz BD8002: luxuskategóriájú Blu-ray Disc lejátszó 2008 végére

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .