Philips: kiszállás a plazma üzletből 2009-től?

1. Oldal

Úgy tűnik sok más gyártó példáját követve a Philips is felhagy a plazma TV-k gyártásával 2009-ben.

Philips_exit.jpg
Mindez nem okozhat igazi meglepetés azoknak, akik figyelemmel kísérik Philips lassú, de folyamatos stratégiaváltását a szórakoztatóelektronikai és különösen a tévé piacon.

A holland cég folyamatosan csökkenti részesedését az LG-vel közös LCD panelgyártásban, és nemsokára Észak-Amerikában átadja teljes TV üzleti tevékenységét és márkanevét a Funai-nak.

Most a Digitimes jelentése valószínűsíti iparági forrásokra hivatkozva a plazma TV piacról való 2009-es kivonulást. 2007-től a Philips már egyre kevesebb plazma TV-t szállít, és teljesen fel is hagyott az ilyen készülékek eladásával Kínában.


Bár a plazma TV-k iránti kereslet még mindig nő, az éves szinten most kb. 13 millió készülék iránti igény sokkal kisebb, az LCD TV-kkel összehasonlítva, amiből várhatóan idén 100 millió készülék fogy majd.

A Philips márkát Észak-Amerikában továbbvivő Funai azt közölte partnereivel, hogy sem a cég sem a Philips nem tervezi új plazma TV-k fejlesztését 2008 végétől, s ez azt jelzi, hogy bár idén még várhatóan 500.000 plazma TV leszállítását tervezi, de utána kiszáll az ilyen technológiájú készülékek piacáról.

Kapcsolódó linkek:

Philips: kivonulás az észak-amerikai TV üzletből
Philips: kivonulás az LCD panelgyártásból

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .