Marantz BD8002: luxuskategóriájú Blu-ray Disc lejátszó 2008 végére

1. Oldal

A Marantz ez év végén kívánja piacra vinni Európában első Blu-ray Disc lejátszóját a BD8002-öt, mely a BonusView (Profile 1.1) funkciókat támogatja majd, de a BD-Live (Profile 2.0) internetes tartalomletöltést még nem.
A Marantz BD8002 Blu-ray Disc lejátszója tehát még nem tud majd mindent, amit a formátum kínál, e helyett viszont különösen erős lesz a kép- és hangfeldolgozó processzálást tekintve. Különösen a 10 bites Silicon Optix Realta videoprocesszor chipset bír ebből a szempontból jelentőséggel. Ennek a szabvány DVD-ket váltott-sorosból progresszív képfrissítésre alakító és 1080p felbontásra felskálázó funkcióját – az eredményül kapott képminőséget tekintve – az egész szakma elismeri.

Marantz_BD8002.jpg
A BD8002 magától értetődően kiadja a Blu-ray lemezek 1080p felbontású, másodpercenként 24 képkockás (24p) képformátumát HDMI kimenetén, csakúgy mint az új sokcsatornás (Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS HD High Resolution/Master Audio) hangformátumokat, melyeket két SHARC audio DSP-je segítségével dekódol is. A 297MHz/12-bites videó D/A konverter és a tízcsatornányi PCM1796 audio D/A átalakítók is igényes elektronikára utalnak. A lejátszó egy SD kártyaolvasóval is rendelkezik.

A High End készülék tehát még idén piacra kerül, és ára 2.000 euro (kb. 500.000 Ft) körül lesz.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: új Blu-ray Disc lejátszó a nyár végére
CES 2008: új Philips, Samsung és Sharp Blu-ray Disc lejátszók
CES 2008: új Panasonic Blu-ray Disc lejátszó BD-Live funkcióval
Sony: az első Blu-ray Disc lejátszók BonusView és BD-Live funkciókkal
Marantz: két új AV vevőerősítő csúcsmodell 1.3-as verziójú HDMI-vel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .