Megújult Yamaha DVD lejátszó és AV erősítő alapmodellek

1. Oldal

Az új DVD-S5502035 a DivX kompatibilitással, az RX-V350RDS2034 pedig nagyobb teljesítményével nő az eddigi alapmodellek fölé.
Az elődhöz képest majd 2,5 centivel alacsonyabb DVD-S5502035 elődjéhez képest talán elegánsabb, de még mindig puritán külseje fejlettebb elektronikát takar. A legnagyobb újdonság az ebben a kategóriában ma már alapkövetelménnyé váló DivX kompatibilitás. E mellett az új DVD lejátszó már elboldogul a CD-re, CD-R/RW-re rögzített WMA fájlok lejátszásával is.

Yamaha DVD-S550
A lejátszott kép- és hangminőséget alapvetően befolyásolja, hogy az elődhöz képest korszerűbbek lettek a digitális jeleket analóggá alakító konverterek. A videó D/A 108MHz/12-bites, az audió D/A-k pedig már 24-bit/192 kHz-esek. A „Film Mode” képbeállítás a mozikban megszokott képélményt igyekszik megteremteni, a „CD Upsampling” pedig a CD lejátszás hangminőségét igyekszik tökéletesíteni. A PAL progresszív képfrissítés viszont már nem újdonság, legfeljebb a minősége javult a jobb elektronikától elvárható módon. A hátlapon minden szükséges kimenet megtalálható (koaxiális és optikai digitális valamint sztereó analóg audió; kompozit, komponens és S-Video, továbbá egy SCART csatlakozó RGB kimenettel).

Yamaha RX-V350RDS
Az RX-V350RDS2034 az előző alaperősítőhöz képest csatornánként kereken 30W-al (DIN 1kHz 0,7%THD, 4Ω) nagyobb, 105 Wattos teljesítményt kínál, ami bizony már igazán dinamikus megszólalást biztosít egy akár 30 m2-es, 2,6 m belmagasságú szobában, 3,5 méternél nem nagyobb hallgatási távolságban. Ebbe a készülékbe is bekerültek már a 24-bit/192 kHz-es audió D/A konverterek és Yamaha-tól megszokott színvonalú a digitális jelfeldolgozás is (Quad-Field CINEMA DSP). A csatlakoztathatóság puritán, de már van SACD ill. DVD-Audio műsorforrások fogadására szolgáló 5.1-csatornás analóg hangbemenet – persze adott az ezek hangminőségéhez szükséges kellő sávszélesség is – és egy koaxiális mellett két optikai digitális audiobemenet is akad.

A DVD-S5502035, ha minden igaz, már júliusban kapható lesz 46.900 Ft-os áron, az RX-V350RDS2034 pedig már elérhető 59.900 Ft-ért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .