MinDig TV: teljesítményemelés a budapesti sugárzásban

1. Oldal

Az Antenna Hungária Csoport a héten megkapta a szükséges rádióengedélyeket a budapesti Széchenyi-hegyi adóállomás C multiplexét érintő teljesítményemelésre vonatkozóan, így a maximális ERP 39,8 kW-ról 50,1 kW-ra emelkedik ma délutántól.
MinDig_TV2.jpgA Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) ezen a héten kibocsátotta a budapesti Széchenyi-hegyi (OMK) adóállomásról sugárzott C multiplex (62-es csatorna) teljesítményemelésére vonatkozó rádióengedélyt. Ennek birtokában az Antenna Hungária ma délután a C multiplex maximális effektív kisugárzott teljesítményét (ERP) 39,8 kW-ról 50,1 kW-ra emeli a budapesti Széchenyi-hegyi adóállomáson.

A mostani emelés eredményeképpen a C multiplexben, vagyis 62-es csatornán (802 MHz-es frekvencia) sugárzott Duna TV HD, Duna II. Autonómia és a MinDig TV Extra előfizetéses programok vételi lehetőségei egyes területeken tovább javulnak. Az A multiplex (55-ös csatorna) esetében az Antenna Hungária jelenleg a nemzetközi koordináció által engedélyezett maximális teljesítménnyel sugároz, ezért egyelőre nincs lehetősége teljesítményemelésre.

Kapcsolódó linkek:

MinDig TV: decembertől szinte az egész országban HBO-val
MinDig TV: már a Hármashatár-hegyről is sugározva
MinDig TV Extra: előfizetéses DVB-T szolgáltatás indul

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .