MinDig TV: decembertől szinte az egész országban HBO-val

1. Oldal

Az Antenna Hungária Csoport (AH) az idei hálózatbővítéssel decembertől már a hazai lakosság 95 százalékát éri el a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatással, mely utóbbi mától a külön is előfizethető HBO csatornával bővül.
Az AH 2010. decemberétől 14 új, összesen immár 29 adóállomásból álló hálózattal sugározza digitális DVB-T műsorszóró szolgáltatást, aminek lakossági lefedettsége így 95%-ra emelkedik. Az idei hálózatbővítéssel (Sopron, Gerecse, Csávoly, Komádi, Békéscsaba, Karcag, Tatabánya, Siófok, Kaposvár, Mór, Salgótarján, Ózd, Kazincbarcika különböző teljesítményű adóival), valamint a kabhegyi adó teljesítményének napokban végrehajtott 20kW-ról 100kW-ra emelésével a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatások vételi körülményei tovább javulnak.

MinDigTV_lefedettseg_2010_dec.jpg
A mai naptól a MinDig TV Extra kínálata az HBO csatornával bővült, ami idehaza egyedülálló módon önállóan is előfizethető, az első teljes évben havi 1.990 Ft-ért és egy havi díjat elengedve. Az AH karácsonyi akciója keretében az akcióban résztvevő MinDig TV matricás vevőkészüléket vásárlók fél évig a fizetős 10 csatornát is ingyen nézhetik, a MinDig TV Extra egyéves új előfizetői pedig a vételhez szükséges dekódert vagy CA-modult kaphatnak, 9.990 Ft-ért illetve 4.990 Ft-ért. A MinDig TV díjmentesen nézhető csatornái között decemberben minden este az AXN csatorna lesz elérhető az Euronews helyén.

Az AH felhasználva a GfK Hungária Kft. havi statisztikáit is, a legfrissebb október végi értékesítési adatok alapján úgy becsüli, hogy a magyar háztartások közel 10 százaléka rendelkezett DVB-T MPEG-4 vevőkészülékkel (dekóderrel, kompatibilis televízióval, PCI és USB kártyával és stickek). A MinDig TV szolgáltatást használó háztartások száma már meghaladja a 120 ezret.

Folyamatosan bővül a MinDig TV matricás készülékek választéka, ami immáron már 15 féle vevődekóderből és 107 különböző típusú illetve képméretű TV modellből áll. Ezek a készülékek jelenleg országszerte több mint 600 üzletben vásárolhatóak meg. A DVB-T dekóderek átlagára a tavalyi évhez képest közel 35%-ot csökkent.

Kapcsolódó linkek:

MinDig TV: már százezer háztartásban használnak DVB-T-t
MinDig TV: már a Hármashatár-hegyről is sugározva
MinDig TV Extra: előfizetéses DVB-T szolgáltatás indul

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .