MinDig TV: már a Hármashatár-hegyről is sugározva

1. Oldal

2010. június 11-én az Antenna Hungária üzembe helyezte a Hármashatár-hegyi digitális televíziós adóját, így a MinDig TV és MinDig TV Extra digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások már három budapesti adóállomásról foghatóak.
MinDigTV_MinDigTV_Extra.jpgAz Antenna Hungária (AH) a mai napon sikerrel elindította a digitális földfelszíni televíziós (DVB-T) műsorsugárzást a Hármashatár-hegyi adótoronyból. Az új adó egyfrekvenciás SFN (Single Frequency Network) módban sugároz a Széchenyi-hegyi és a Száva utcai adókkal, vagyis a frekvenciakészlet gazdaságos hasznosítása érdekében egy-egy műsorcsomag mind a három budapesti adóállomás esetében azonos frekvencián érhető el (746 és 802 MHz).

Az új adóállomás bekapcsolódásával Észak-Budán, Észak-Pesten, valamint a Dunához közel eső területeken az eddiginél sokkal kedvezőbbek lesznek a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások vételi lehetőségei. Lehetséges, hogy az említett körzetben a vétel minőségének javításához változtatni kell a vevőantenna irányán.

A kiadott rádióengedély alapján a maximális ERP (effektív kisugárzott teljesítmény) mintegy 9 kW mindkét multiplex vonatkozásában. A két meglévő budapesti digitális adóállomás februári teljesítményemelését követően a Hármashatár-hegyi adó elindításával még kedvezőbb lehetőségek nyílnak a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások vételére a fővárosban és környékén élők számára.

Kapcsolódó linkek:

MinDig TV: foci VB nagyfelbontásban, előfizetési díj nélkül
MinDig TV Extra: előfizetéses DVB-T szolgáltatás indul
MinDig TV: növekvő használati arány és csatornaátrendezés
MinDig TV: javul a vétel Budapest vételkörzetében
MinDig TV: nőhet a hazai DVB-T szolgáltatás nézettsége
MinDig TV: növekvőben az alkalmas vevőkészülékek száma

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .