Nagyfelbontású audió, videó és internet egy Ethernet kábelen

1. Oldal

A Valens Semiconductor a januári CES 2009-en mutatja be új HDBaseT digitális összekapcsolási technológiáját, mely teljes HD felbontású multimédiás tartalmakat továbbít, és Ethernet csatlakozást biztosít akár 100m-es LAN kábelen.


Az izraeli Valens Semiconductor félvezetőgyártó bejelentése szerint első ízben a cég mutat majd be konvergens és magas minőségű tömörítetlen nagy-felbontású (HD) audió, videó és internet átvitelt egy LAN kábelen keresztül, tökéletes végpontok közötti szórakoztató és hálózati élményt teremtve az otthoni környezetben.

A január 8-11. közötti CES 2009-en mutatja be a Valens HDBaseT technológiáját, amit a jelenlegi vezetékes és vezeték-nélküli technológiák korlátain túllépve, és a hollywoodi stúdiók és más tartalomszolgáltatók jogait biztosítva a HD multimédia továbbításának új digitális csatlakozási szabványává kíván fejleszteni.

A HDBaseT első implementációja, a forrásoldali HD készülékekben, Blu-ray/DVD lejátszókban, set-top box vevőkészülékekben felhasználni tervezett VS100SR (adó) IC, valamint a HDTV-kben, vetítőkben és más képmegjelenítőkben használni tervezett VS100SK (vevő) IC a kereskedelmi forgalom számára várhatóan 2009. második felétől lesz kapható.

A cég szerint a HD tartalmak tetszőleges eszközön és időben történő elérhetőségének és egyszerű továbbításának igénye készteti a szórakoztatóelektronikai gyártókat és tartalomszolgáltatókat arra, hogy átlépjék a jelenlegi vezetékes (HDMI, MOCA és HomePlug) és a feljövőben lévő vezeték-nélküli technológiák (802.11n, WHDI és WirelessHD) korlátait.

A jelenlegi technológiák egy része a sávszélességet tekintve korlátozott és nem támogatja a tömörítetlen videót, másoknak a távolság, a megbízhatóság, a rugalmasság, a rendszer- és az installációs költségek vonatkozásában vannak korlátai. A házon belüli HD multimédia tartalmak továbbítási igénye, és a megfelelő technológiák hiánya hajtják az iparágat egy olyan HD digitális összekötési szabvány irányába, mely növeli az adatátviteli távolságot, bővíti annak tartományát, egyszerűsíti az installációt és csökkenti a rendszer összköltségét.

Valens.jpg
A Valens HDBaseT technológiája a 8 Gigabit/sec-os tömörítetlen teljes HD digitális videó és audió, 100BaseT Ethernet, kábelen továbbított tápellátás és különböző vezérlőjelek egyesítésével képes az összes szórakoztató eszközt összekötni egy otthonban a video alkalmazásokra optimalizálva. A HDBaseT felülemelkedve a HDMI és a többi jelenlegi technológia korlátain, lehet az első technológia, mely a tömörítetlen HD multimédia tartalmat nagy távolságon képes továbbítani egy akár 100 méteres alacsony költségű szabványos Cat-5e/6 kábelen. Ez két pont közötti összeköttetést és teljes multimédiás elosztást is lehetővé tesz nagyobb biztonsággal, nagyobb távolságban és alacsonyabb költségű kábelen, támogatva az összes létező és jövőbeli tartalomvédelmi eljárást.

Kapcsolódó linkek:

WHDI: egy potenciális vezeték-nélküli HDTV jelátviteli szabvány
Vezeték-nélküli nagyfelbontású jelátviteli megoldások versenyben
A HDMI új specifikációi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .