Sok plazma TV felel meg az ENERGY STAR követelményeinek

1. Oldal

A plazmaképernyő technológia értékesítését támogató cégek szövetsége, a Plasma Display Coalition (PDC) közzétette annak a 43 plazma TV-nek a modellszámát, melyek megfelelnek az új szigorúbb ENERGY STAR teljesítményfelvételi követelményeknek.

A Hitachi, LG Electronics, Panasonic és Pioneer alkotta Plasma Display Coalition (PDC) véleménye szerint: „most már ki lehet cserélni az öreg nagyképernyős színes képcsöves tévét egy vékony széles-képernyős plazma HDTV-vel, amely tulajdonképpen kevesebb energiát fogyaszt, mint a lecserélt TV képernyő.”

Mindegyik koalíciós tag modelljei szerepelnek a 43 plazma TV között, melyek elnyerték az új ENERGY STAR besorolást és szerepelnek az Environmental Protection Agency (EPA) hivatalos HDTV készülékeket minősítő listáján.

A TV készülékekre vonatkozó szigorúbb ENERGY STAR szabványt 2008 novemberében vezette be az EPA. Az ENERGY STAR kritérium teljesítéséhez bekapcsolt üzemmódban egy 106 centis (42 inch) plazma HDTV nem fogyaszthat 208 wattnál töbet. Készenléti állapotban az új minősítésnek megfelelő HDTV készülékek nem használhatnak fel egy watt energiánál többet.

energystar_pio.jpg
A PDC szerint egy tipikus 91 centis (36 inch) képcsöves televízió és egy nagyobb csöves hátulról-vetítős TV tipikusan legalább 250 watt vagy több energiát fogyaszt. Az új készülékek nagyobb képméretet kínálhatnak a fogyasztóknak nagyfelbontású látványélménnyel, sokkal jobb energiahatékonysággal, mint a hagyományos öreg képcsöves készülékek. A koalíció úgy becsüli, hogy egy szokványos 91 centis (36 inch) képcsöves TV-t egy nagyobb és jobb hatásfokú 107 centis (42 inch) ENERGY STAR minősített plazma TV-vel kicserélve, több mint 35%-al csökkenthető a teljesítményfelvétel.

Az ENERGY STAR új „összes energiafogyasztásra” vonatkozó követelményrendszere a TV képernyő méretén és felbontásán alapul, és nemzetközileg támogatott teszteljárásokat használ.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: plazma prototípusok az IFA-n
A Pioneer és a Matsushita megállapodott a plazmapanel üzletről
Panasonic: jönnek a kisebb teljesítményfelvételű plazma TV-k
A plazma TV gyártás jelentős költségcsökkenése várható

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .