Netflix: majd 6 millióval több előfizetőt hozott a fiókmegosztás szigorítása

A Netflix a várakozásokat felülmúlva 5,89 millióval növelte előfizetői táborát, ami nyilvánvalóan igazolja a fiókmegosztás korlátozását.


A Netflix 2023 második negyedévi részvényesi beszámolója szerint június végére nettó 5,89 millióval 238 millió fölé növekedett a szolgáltatás előfizetőinek száma világszerte. A riport alapján a május 23-án több mint 100 országban – köztük hazánkban is – sikeresen elindított fizetős fiókmegosztás (a vendégfelhasználó vásárlásának lehetősége) nemcsak a cég bevételeit növelte az előző évhez képest 2,7%-kal 8,2 milliárd dollárra (kb. 2.800 milliárd Ft), de a szolgáltatásra regisztrálók száma is meghaladta az azt lemondókét.

Netflix fiókmegosztás

Spencer Neumann a cég pénzügyi igazgatója, a fizetős megosztás bevezetését a Netflix „ez évi elsődleges bevételgyorsítójának” nevezte. „Bevételeink idei növekedésének nagy része az új fizető tagság volumenének növekedéséből származik, és ez nagyrészt a fizetős megosztás bevezetésének köszönhető” – állítja Neumann.

JustWatch Netflix előfizetői érdeklődés 2021-06-01_2023-06-30

Ezt látszik igazolni a JustWatch az egyes streamingszolgáltatók filmjei, sorozatai iránti érdeklődést mérő piaci elemzése is. A fenti grafikonból az olvasható ki, hogy a Netflix megtalálta a módját, hogy visszaszerezze korábbi dominanciáját, miután 2022-ben 3%-os piaci részesedést veszített. Már a hirdetésekkel támogatott alapdíjcsomag fontosabb piacokon történt bevezetése növelte az előfizetői létszámot és elindította a tartalmai iránti érdeklődés növekedését. A Netflix a fiókmegosztás visszaszorításának májusi bevezetésével viszont fontosabb lépést tett a bevételek növelése szempontjából, de ennek köszönhető, hogy majd 6 millióval növelte előfizetői táborát az elmúlt három hónapban.

Az eredmények a Netflix számára döntő pillanatban születtek, mivel a cég az intézkedésekkel tovább növelheti bevételeit, miközben egy új kihívással is szembe kell néznie: a hollywoodi színészek és írói szakszervezetek sztrájkjával. Ez ugyanis komoly hatással lehet a jövőben elkészíteni tervezett sajátgyártású „eredeti” műsorokra és filmekre.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .