Netflix: már támogatott a képsebesség-egyeztetés Android TV és Google TV alatt

A Netflix legújabb alkalmazásfrissítése támogatja az Android 12Match content frame rate”, azaz egyező tartalom képsebesség funkcióját, illesztve az egész (24) mind a tört (23,976) képkocka/mp képsebességet.


A filmeknek és más videós tartalmak képkocka-sebessége többféle lehet, sőt még az úgymond másodpercenként 24 képkockás filmeknél is előfordul az egész illetve a tört, azaz a 24 és a 23,976 képkocka/mp. Ha pedig az adott videót nem a neki megfelelő képsebességgel jelenítünk meg, akkor az a kép remegését eredményezi.

Az Apple TV 4K dobozok képsebesség-illeszkedés funkciója már évek óta kezeli ezt a problémát. Ugyanezt biztosítja a Google TV-s Chromecast múltév végi Andoid 12 frissítésénekMatch content frame rate”, azaz egyező tartalom képsebesség funkciója is, amit akkor még nem támogatták a jelentősebb streaming alkalmazások, pedig az elengedhetetlen.

Nos, mostanra annyiban változott a helyzet, hogy legalább a piacvezető streamingszolgáltató, a Netflix beállt a funkció támogatói mögé. A Netflix legújabb 10.0.4-es verziójú alkalmazásfrissítése Android TV-hez és Google TV-hez már támogatja a képsebesség-egyezést, ha a Chromecast vagy más TV-s eszközön a TV-s Android 12 működik.

Beszámolók szerint a Netflix alkalmazásfrissítését követően az Android képsebesség-egyeztető rendszere – ahogy azt kell – támogatja, mind az egész (24), mind a tört (23,976) és természetesen az 50 és 60 képkocka/mp képsebességeket is. (Lásd erről a FlatpanelsHD alábbi videóját.)

Reméljük, hogy hamarosan további streamingszolgáltatások is követik a Netflix példáját.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .