Google TV-s Chromecast: Android 12 frissítés a 4K-s verzióra

A Google TV-s Chromecast 4K-s verziója is végre frissíthető Android TV OS 12-re, ami képsebesség-illesztést továbbá adatvédelmi valamint új HDR és surround beállításokat nyújt.


A Google TV-s Chromecast (Chromecast with Google TV) 4K-s verzióján a 2020-as megjelenés óta Android TV OS 10 futott pedig már jó ideje kész TV-s eszközökre az Android 12.

Google TV-s Chromecast Android 12

Miután bő egy hónapja megjelent az új Google Chromecast HD médiaeszköz Android 12-vel, Reddit fórumbeszámolók és a 9to5Google sajtójelentése szerint ugyanez végre a 4K-s verzióra is elérhető.

Az STTE.220621.019.A2 jelzésű 722 MB-os frissítés az alábbi változásokat tartalmazza:

  • Frissíti az Android TV operációs rendszert 10-ről 12-re
  • A HDR formátum és a surround hang kontrolja további felhasználói beállításokkal
  • Új! A tartalom képsebesség-illesztés lehetővé teszi a képfrissítési frekvenciák közötti
  • kapcsolást
  • Fokozott biztonság és adatvédelem
  • Az új kamera és mikrofon adatvédelmi kapcsolókkal letilthatja vagy engedélyezheti a kamera/mikrofon hozzáférést az összes alkalmazáshoz
  • Az Android biztonsági javítási szintje 2022 júliusára frissült
  • Egyéb hibajavítások és teljesítménybeli fejlesztések

Android 12 képsebesség-illesztés

A legfontosabb újdonság a Match content frame rate, azaz egyező tartalom képsebesség funkció, amit a TV-s Android 12 bejelentése óta sokan várnak. Ez teszi lehetővé, hogy a Chromecast kimenő videojele megfeleljen a tartalom (24, 25, 50, 60 stb.) képsebességének, így az zavartalanul jelenjen meg a TV-n. Az új funkciót a streaming alkalmazásnak is támogatnia kell.

A frissítés letölthető Google TV-s Chromecast eszközre a profilképére lépve, majd végigkattintgatva a Settings → System → About → System update menüpontig.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .