Android TV 12: az első TV-kben „még ebben az évben” megjelenik

Az Android 12 már kész TV-s eszközökre és a Google szerint még idén az első TV-kbe is eljut, dinamikus képfrissítési frekvenciaváltást és állítható szövegméretet biztosítva.


A Google 2021 végén tette elérhetővé a fejlesztőknek az Android 12 végleges TV-s verzióját, és egy friss blogbejegyzésben most annak bevezetésről közölt újdonságokat.

Paul Lammertsma, a Google fejlesztői kapcsolatokért felelős főmérnöke szerint: „Az Android 12 még idén megjelenik TV-ken, tehát itt az ideje elkezdeni az alkalmazáskompatibilitás értékelését”.

Android TV 12

A Sony, a Philips és a TCL 2022-es Android TV-i és Google TV-i még az Android 10 vagy Android 11 operációs rendszerrel jelennek meg. Híresztelések szerint a Google egy új Google TV-s eszközön dolgozik, de a nyilatkozó kifejezetten a TV-ket említi.

Az Android TV 12 újdonságai között ott a rég várt 4K felhasználói felület, a képfrissítés dinamikus frekvenciaváltása, a mikrofon- és kamerakijelzés és más módosítása.

A blogbejegyzésben Paul Lammertsma további részleteket közölt a képfrissítési frekvenciaváltás működéséről, utalva arra, hogy az Android 12 támogatja a HDMI VRR és QMS funkciókat is a kiesésmentes, elsötétülő képernyő nélküli médiaváltás érdekében. Ezt persze a TV-nek is támogatnia kell.

Android_12_képfrissítés-frekvenciaváltás

Lammertsma magyarázata szerint: „A képfrissítési frekvenciaváltás lehetővé teszi alkalmazások számára, hogy utasítsák a TV paneleket, hogy váltsanak a különböző frekvenciák, mint a 24, 25 és 30 Hz többszörösei között. Ha a videotartalmat például 24 képkocka/másodperc sebességgel hozták létre, akkor az alkalmazás zavartalanabb lejátszást biztosít, miközben ezzel egyidejűleg folyamatos kezelőfelületi animációt tesz lehetővé a támogatott paneleken 48 Hz-re vagy 120 Hz-re váltva. Egyes panelek támogatják a a HDMI 2.1 VRR-t a zökkenőmentes képfrissítési frekvenciaváltásokhoz, látható megszakítások nélkül (mint a néhány másodpere megjelenő sötét képernyő),”

Android 12_szövegméret

A blogbejegyzés szerint az Android TV 12 tartalmaz majd egy menüpontot, ami lehetővé teszi a képernyőn megjelenő szöveg méretének beállítását.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .