Nexus Q: Google multimédia gömb erősítővel és NFC-el

1. Oldal

A Google meglepetése a Nexus Q, ami a versenytárs Apple TV-nél drágább, de többet is tud a Google Play filmeket, zenéket, YouTube videókat, a felhasználó tartalmait lejátszó és más szokatlan funkciókat is kínáló multimédia gömb.
Az idei Google I/O rendezvény számos bejelentése mellett talán a legmeglepőbb újdonság a Nexus Q multimédia és közösségi „streaming” készülék, amely nemcsak gömböt formázó alakja miatt szokatlan, de az ilyesfajta készülékekre egyelőre nem jellemző funkciói miatt is. A legfeltűnőbb, hogy a készülék erre a célra kialakított csatlakozóin keresztül közvetlenül két hangsugárzó hajtható meg egy beépített 2 x 12,5 wattos D osztályú sztereó erősítővel. Ez a teljesítmény elegendő egy pár szatellit vagy polc hangsugárzóhoz. A Google tartozékként kínál is egy pár Triad hangsugárzót és a szükséges kábeleket.

NexusQ.jpg
A Nexus Q architektúrája egy kétmagos Texas Instruments OMPA4460 (Cortex A9 CPU / GPU SGX540) rendszerchipet (SoC), 1 GB RAM-ot, 16 GB flash memóriát tartalmaz és Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszert futtat.

A Nexus Q a 802.11n WiFi és a Bluetooth mellett rövid hatótávú kommunikációs (Near Field Communication – NFC) kapcsolatra is képes, ami lehetővé teszi például, hogy a készülékhez egy kompatibilis táblagépet vagy okostelefont közelítve eljátszható az azon lévő videó vagy zeneszám.

A készülékhez nem adnak távirányítót, az csak okostelefonnal vagy táblagéppel vezérelhető. A csatlakozók között mikro HDMI, optikai S/PDIF, USB és Ethernet port található.

A Nexus Q egyelőre csak az Egyesült Államokban lesz kapható 299 dollárért (kb. 68.000 Ft) július közepétől.

HTMLON
HTMLOFF

Kapcsolódó linkek:

Sony: júliustól rendelhető a Google TV lejátszó Európában
Sony: Európában is kaphatóak lesznek a Google TV termékek
A Google új „okos-ház” platformja a házi-mozit is vezérelheti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .