Sony: Európában is kaphatóak lesznek a Google TV termékek

1. Oldal

Az Észak-Amerikában több gyártó készülékében elérhető Google TV platform szeptemberben Európában is megjelenik a Sony NSZ-GS7 internetes médialejátszóban és az NSZ-GP9 Blu-ray lejátszóban.
A Sony franciaországi marketingigazgatója Stephane Labrousse által a Les Échos gazdasági újságban tett bejelentése szerint, a japán gyártó két Google TV termékének forgalmazása szeptemberben indul Franciaországban valamint az Egyesült Királyságban, Németországban és Spanyolországban. Az NSZ-GS7 internetes médialejátszó 200 euróba (kb. 59.000 Ft), az NSZ-GP9 Blu-ray lejátszó 300 euróba (kb. 89.000 Ft) kerül majd.

Sony_NSZ-GS7.jpg
A Sony elsőként 2010-ben az USA-ban kínált Google TV platformos TV-ket és Blu-ray lejátszót, a januári CES 2012 kiállításon pedig bejelentette két új készülékét. Az NSZ-GS7 internetes médialejátszó (a fenti képen) és az NSZ-GP9 Blu-ray lejátszó (az alábbi képen) a megújult Google TV internetes TV platformmal a márka keresőmotorját alkalmazva lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tartalmakat kereshessenek az élő műsorszolgáltatók kínálatában éppúgy, mint a világhálón. A platform emellett webes böngészést is biztosít és Android alkalmazások, valamint élő és archivált tévés tartalmak sokaságát teszik elérhetővé.

Sony_NSZ-GP9.jpg
A két készülékhez mellékelt távirányító egyik oldalán érintőpadot, másik oldalán pedig egy teljes billentyűzetet találunk, de mikrofon is van benne valamint háromtengelyes mozgásérzékelő is hangfelismeréshez illetve játékvezérléshez. A távirányítón van egy „Google Play” gomb, ami a Google alkalmazás-, film-, játék- és zenetár gyors elérését teszi lehetővé. A lejátszókba a Sony beleteszi saját „Music Unlimited” zeneszolgáltatását és „OnLive Viewer” játék alkalmazását.

Sony_NSG-MR5_taviranyito.jpg
A gyártó ígérete szerint a lejátszók Apple és Android készülékekhez csatlakozva vezeték-nélküli tartalommegosztást is lehetővé tesznek majd, és azt is, hogy a Sony Media Remote alkalmazással okostelefonnal vagy táblagéppel is távirányíthatóak a lejátszók, illetve azokról videós tartalmakat lehet továbbítani a TV-re.

Kapcsolódó linkek:

LG Google TV mutatkozik be a CES 2012-őn
Google TV LG és Samsung TV-kben is 2012-ben
Google TV: kész a platform frissítése
Google TV: további partnerek csatlakoznak a platformhoz
Google TV: már hanggal is vezérelhető Androidos telefonról
Google TV alapú Sony TV-k és Blu-ray lejátszó az USA-ban
Google TV: a platform működik

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .