Onkyo: a 2012-es csúcskategóriás AV vevőerősítők

1. Oldal

Az Onkyo új csúcs hálózati AV vevőerősítői a gazdagon felszerelt 9 csatornás zászlóshajó, a TX-NR5010, a kedvezőbb árú 9 csatornás alternatíva, a TX-NR3010 és a nagyteljesítményű 7 csatornás TX-NR1010.
Az Onkyo három új csúcskategóriás hálózati AV vevőerősítője az alábbi fontosabb technológiákat és jellemzőket kínálja:

• THX Ultra2 Plus minősítés, dinamikus házi-mozi hangzás akár 85 köbméteres helyiségben és 3,5 méter hallgatási távolsághoz.
• 11.4 csatornás előerősítő kimenet DTS Neo:X 11 csatornára felkonvertálás világelsőként a TX-NR5010, TX-NR3010 modellekben.
• Az első szórakoztatóelektronikai partnerként beépített Cisco Linksys SimpleTap útválasztó kapcsolati technológia.
• Audyssey MultEQ XT32 szoba kiegyenlítés többcsatornás DTS Neo:X, Audyssey DSX, Dolby Pro Logic IIz felkonvertálással.
• Második HDMI kimenet egy másik TV-hez vagy helyiséghez.
• Előlapi MHL HDMI port mobil telefonhoz, kamerához.
• Extra HDMI bemenet 3D videó támogatással, Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio dekódolással (8 +1 bemenet mindhárom modellen).
InstaPrevue kép-a-képben videó bemenet előnézet és a kiválasztási technológia.
• Bluetooth 3.0 és aptX vezeték-nélküli hangátvitel opcionális adapteren át.

Az internetes rádiókhoz és más előfizetéses zenei tartalomszolgáltatásokhoz való hozzáférés, valamint az okostelefonhoz, táblagéphez és PC-hez való Bluetooth vagy DLNA csatlakozás révén az új vevőerősítők gond nélkül integrálhatóak bármely felhasználó digitális szórakoztató környezetébe.

Az európai modellek októberi/novemberi firmware frissítését követően az Onkyo világelsőként integrálja majd vevőerősítőibe a Cisco SimpleTap technológiáját, amely egyszerűbb hálózati kapcsolódást és kontrollt biztosít.

A Zone2 HDMI kimenettel kép és hang egyszerre küldhető egy másik helyiségbe, és egyidejűleg három zónát láthatunk erősített hanggal.

A három csúcsmodell kategóriájának megfelelő audió- és videó processzálást kínál. Az audiojelek PLL jelbizonytalanság tisztítással, VLSC zajcsökkentéssel és TI Burr-Brown D/A konverter áramkörökkel alakulnak át analóg hullámformává. Ezeket a hangsugárzók számára diszkrét három tranzisztorfokozatú invertált Darlington áramkörök erősítik fel.

Mindhárom új modell az Onkyo „kétmagos” videojel feldolgozását kínálja. A rendszer a HQV Vida VHD 1900 modulját párosítja a Marvell Qdeo technológiájával a 4K felbontásra skálázáshoz. A képminőség tovább tökéletesíthető az ISF videó kalibrációval.

Onkyo_TX-NR5010.jpg
A csúcsmodell TX-NR5010 külön rezgés gátló alumínium felső és oldalsó panelekkel megerősített házában egy hatalmas gyűrűvasmagos (toroid) és két további az audió és videó feldolgozóegységeket ellátó transzformátort helyeztek el, csatlakozói aranyozottak.

Onkyo_TX-NR3010.jpg
A kissé alacsonyabb teljesítményű TX-NR3010 is több transzformátorral rendelkezik az AV feldolgozóegységek ellátásához, de a toroid helyett egy nagyteljesítményű EI transzformátort építenek bele. Mindegyik modellben elszeparáltak a tápegység és előerősítő blokkok csökkentve a zavarást.

Az iPhon/iPod vagy USB-s memóriaeszköz mellett a modellek két USB portjához (egy elől, egy és hátul) külön megvásárolható UWF-1 WLAN és UBT-1 Bluetooth adapter csatlakoztatható.

Az új csúcskategóriás AV vevőerősítők beállítását és használatát 1080p felbontású képre ültetett kijelzés könnyíti, és Android/iPhone okostelefonokhoz kínált távirányító alkalmazás kínál hozzáférést a rendszerbeállításhoz, valamint a lejátszás vezérléshez.

Az Európában augusztusban fekete és ezüst házzal piacra kerülő modellek árai a következők:
TX-NR5010 2.999 euró (kb. 860.000 Ft),
TX-NR3010 2.699 euró (kb. 720.000 Ft),
TX-NR1010 1.999 euró (kb. 570.000 Ft).

Kapcsolódó linkek:

Onkyo: a 2012-es középkategóriás AV vevőerősítők
Onkyo: bemutatkoznak a 2012-es belépő AV vevőerősítők

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .