Nokia Streaming Box 8000: egy újabb Andorid TV médiaeszköz

Az Android 10-et futtató 4K Ultra HD streaming és médialejátszó doboz, a Nokia Streaming Box 8000 és igényes távirányítója 99,9 € áron vehető meg.


Egy osztrák székhelyű cég, a Streamview a Nokia márkanév használatát megszerezve első termékeként kínálja a Nokia Streaming Box 8000 médiaeszközt, ami valójában az SEI Robotics gyártmánya.

A TV-t vagy projektort „okosító” Nokia Streaming Box 8000 már az Android 10 TV-s verziót futtatja, de minden bizonnyal nem a Google TV kezelőfelülettel. A Google Play ezernyi applikációjából válogatva streaming tartalomszolgáltatások (kiemelten a Disney+, a Netflix, a Prime Video és a YouTube) tartalmaihoz, játékokhoz, TV-s médiacenterekhez és sok más szolgáltatáshoz biztosít hozzáférést a doboz, ami médialejátszóként is használható.

Ami az új médiaeszközt kiemeli versenytársai közül az a hozzá mellékelt ergonomikus Bluetooth távirányító, ami megvilágított gombokkal és beépített mikrofonnal is rendelkezik a hangalapú kereséshez. A Google Assistant hangsegédet használva bemondással kereshetünk például videót, filmet vagy böngészhetünk az interneten. A dobozhoz Bluetooth billentyűzet vagy játékkontroller is csatlakoztatható.

A beépített Chromecast funkció révén okostelefonról vagy laptopról videó, zene és egyebek bitfolyamai adhatóak át a doboznak, és persze külső USB-eszközről is lehetséges a video- vagy zenelejátszás.

A Nokia Streaming Box 8000 támogatja a 4K Ultra HD felbontású tartalmakat megjelenítését – a nagy dinamikatartományú (HDR) formátumokról nincs szó – és a Dolby Digital Plus formátumú hangsávok dekódolását, de nem tudni, hogy az ebben kódolt Dolby Atmos hangformátumot kiadja-e.

A doboz HDMI, optikai digitális audio- és AV kimeneteket, Ethernet LAN csatlakozót, külső tárolóhoz USB-A 3.0 portot, a mobiltelefon csatlakoztatásához és töltéséhez USB-C portot kínál. No és persze van Bluetooth és kétsávos Wi-Fi kapcsolat.

A új streaming médiadoboz november 14-től 99,9 € (kb. 35.500 Ft) áron vásárolható meg a Streamview weboldaláról, ahol részletes műszaki specifikáció is található.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .