PlayStation 3: 2.20 firmware frissítés BD-LIVE támogatással

1. Oldal

A PlayStation 3 (PS3) tulajdonosok a Blu-ray Disc (BD) Profile 2.0, azaz a BD-LIVE jóvoltából rövidesen internetről letölthető filmeket, játékokat és más tartalmakat is élvezhetnek majd a rendszerszoftver legfrissebb verziójával.
BD-Live_logo.jpgA PS3 új, 2.20-as verziójú rendszerszoftvere március végén jelenik meg, és legfontosabb újdonsága, hogy a Blu-ray Disc Profile 2.0, vagy másként a BD-LIVE interaktív funkcióival kiegészítve, lehetővé teszi a konzolok tulajdonosainak, hogy video tartalmakat, csengőhangokat, játékokat és sok egyebet tölthessenek le az internetről. A PS3 lesz az első Blu-ray Disc lejátszó, mely tudja majd a BD-LIVE funkciókat.

PS3.jpgA BD Profile 2.0 követelményeinek teljesítéséhez szükség van egy internet csatlakozásra és legalább 1GB tároló helyre. A Sony Pictures Home Entertainment mindjárt be is jelentett két, az USA-ban április 8-án megjelenő BD-LIVE funkciókat kihasználó Blu-ray filmet. Mind a Walk Hard: The Dewey Cox Story, mind A hatodik napon (The 6th Day) című filmekhez lesznek az aktuális Blu-ray lemezeken elérhetőn kívüli kizárólagosan letölthető tartalmak, melyek azt lesznek hivatottak illusztrálni, hogy miféle izgalmas új fejlesztések válnak lehetségessé a jövőben a BD-LIVE révén.

A frissítéssel ugyanakkor lehetővé válik a PS3 fotó és zenei lejátszási listák PSP-re másolása USB csatlakozáson keresztül; működik a „Resume play”, vagyis ott folytatódik a Blu-ray vagy DVD lejátszása, ahol az korábban leállt; a PS3 továbbfejlesztett és gyorsított lejátszási sebességű internetes keresője ezután lehetővé teszi a weboldalról közvetlenül belinkelt videofájlok lejátszását. Az új rendszerszoftver lehetővé teszi a 2GB-nál nagyobb DivX és WMV formátumú videók lejátszását is, és az AV beállítások egy „Mosquito Noise Reduction” (moszkitózaj csökkentés) funkcióval egészülnek ki, mely a BD/DVD lejátszást javítják.

Kapcsolódó linkek:

PlayStation 3: a Sony kész elindítani a Video Store letöltést
PlayStation 3: 2.10 firmware frissítés Final Standard Profile támogatással
PlayStation 3: új, kedvező árú modell és csökkentett árú indulócsomag

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .