Onkyo HT-S9800THX: új AV vevőerősítő hangsugárzó csomag

1. Oldal

A 7.1 csatornás csomag objektumalapú hangsávokat is megszólaltat, teljes 4K HDR jelátvitelt tud, vezeték-nélküli többszobás hangelosztást biztosít, és zenei bitfolyamokat játszik le Chromecast built-in, DTS Play-Fi, AirPlay és más eszközökkel.


A „THX Integrated System” minősítésű Onkyo HT-S9800THX csomag része hét darab kétutas hangsugárzó, bennük az ikonikus 2×12 illetve 13 centis fehér A-OMF hangszórókkal és 2,5 centis nagyfrekvenciás meghajtókkal, valamint az előre sugárzó 30 centis kúpmembrános mélynyomó 125 W-os erősítéssel.

Onkyo HT-S9800THX.jpg
A rendszer szívét a HT-R997 típusjelű AV vevőerősítő adja, ami a márka TX-NR676E középkategóriás modelljére épül.

A csomaggal a Dolby Atmos és DTS:X hangformátumok 3D hangtere is előállítható, de a Dolby Surround és a DTS Neural:X a hagyományos DVD és Blu-ray lemezek hangsávjait a fel tudják keverni, a négy surround sugárzóból kettőt Front Top konfigurációban használva.

A kétsávos 5/2,4 GHz-es Wi-Fi kapcsolaton át és a Chromecast built-in funkcióval támogatott zenei alkalmazásokból küldhetőek zenei bitfolyamok a vevőerősítőbe. Az AirPlay, a DTS Play-Fi és a Bluetooth vezeték-nélküli technológiák is a zenei streaming szolgálatában állnak.

A vevőerősítőből elérhető zeneszolgáltatások (Spotify, TIDAL, Deezer, TuneIn), és a hálózati médiaszerveren tárolt akár Hi-Res Audio minőségű zenék az iOS/Android eszközökön futó Onkyo Controller alkalmazásból vezérelve más helyiségekben is megszólaltathatóak például az Onkyo NCP-302 hangszórókkal a FireConnect technológia révén. Ez utóbbi az analóg bemenetekhez csatlakozó jelforrásokkal is működik majd egy jövőbeli firmware frissítéssel.

Az erősítő hat hátlapi HDMI bemenete támogatja a HDR10 és Dolby Vision valamint HLG nagy dinamikatartományú, a BT.2020 színtérleírású és 4K/60p/4:4:4/24-bites videók továbbítását. Az előlapi HDMI bemenethez például videokamera csatlakoztatható, a Sub HDMI kimenethez egy második képmegjelenítő.

A vevőerősítő csatornánként 165 W-os (6 Ω, 1 kHz, 1% THD, 1 csatornát meghajtva, IEC) fázistartó Dynamic Audio Amplification végfokai nagy pillanatnyi áramot biztosítanak az alacsony impedanciájú nagyobb hangszórók pontos meghajtására is. A fejlett digitális jelfeldolgozás pedig 384 kHz/32 bites AK4458 D/A konvertert hajtanak meg, és szabadalmaztatott VLSC szűrés szünteti meg az impulzuszajokat.

A HT-S9800THX csomag nemcsak a hangsugárzókat és az AV vevőerősítőt, de a hangszórókábeleket és az AccuEQ kalibrálórendszer mikrofonját is tartalmazza, és júliustól lesz kapható Európában 1.599 € (kb. 490.000 Ft) áron.

Onkyo HT-R997.jpg
Kapcsolódó linkek:

Onkyo TX-RZ720/TX-RZ820: az új felsőkategóriás AV vevőerősítők
Onkyo TX-NR676E: új középkategóriás hálózati AV vevőerősítő
Onkyo TX-NR474/TX-NR575E: új belépő hálózati AV vevőerősítők

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .