Optoma UHZ65UST: 4K UHD okosvetítő lézer fényforrással (Frissítve)

Már kapható az Optoma UHZ65UST 4K UHD ultrarövid vetítési távolságú házi vetítő integrált NuForce hangprojektorral és Smart funkciókkal.


Frissítés:

Már idehaza is megvásárolható az Optoma 4K UHD Laser Cinema UHZ65UST házi vetítője 1.265.990 Ft ajánlott fogyasztói áron.

Már ismertek a projektor műszaki jellemzői is.

Az Optoma UHZ65UST főbb jellemzői:
 • DLP 4K UHD vetítési rendszer; 1x 12 mm-es (0,47”) DMD
 • 3.840 x 2.160 képpont XPR technológiával
 • 3.200 ANSI lumen fényáram
 • 2.000.000:1 dinamikus kontrasztarány
 • Lézerfoszfor fényforrás 20.000 óra élettartammal és RGBYRGBY 8 szegmenses színkerék
 • 121% Rec.709 színtérlefedés
 • HDR (HDR10/HLG) kompatibilitás
 • Ultrarövid vetítési távolság, 0,25:1 vetítési aránnyal
 • 2,16m ~ 3,05m (85” ~ 120”) képméret 0,47 – 0,66 m távolságból
 • 124% fix képeltolás
 • PureMotion képinterpolációs technológia
 • Smart funkciók: Alexa és Google Assistant beszédhangvezérlés, streaming alkalmazások és IFTTT
 • Beépített USB-s médialejátszó
 • Full 3D képmegjelenítés HDMI 3D formátumkompatibilitással, 24Hz-ből 144Hz frissítéssel
 • 26 dB zajszint
 • 40W-os NuForce hangprojektor 2 alumínium membrános széles-sávú hangszóróval és 2 mélynyomóval, Dolby Digital 2.0 támogatással
 • Dolby Digital és Dolby Digital Plus továbbítás HDMI ARC vagy optikai S/PDIF csatlakozón át
 • Csatlakozók: 3x HDMI 2.0 (HDCP 2.2, 1x ARC), Optikai S/PDIF és Mini Jack audio ki, USB-A Reader, USB-A táp 5V/1,5A, USB-A Service, LAN (RJ45)

Frissítés 2019. február 15.:

A múlt heti ISE 2019 kiállításon mutatta be az Optoma UHZ65UST 4K UHD ultrarövid vetítési távolságú lézer fényforrású projektorát, mely mindenben megegyezik az USA-ban P1 típusmegjelöléssel forgalmazott modellel.

Az európai piacra kerülő Optoma UHZ65UST Smart 4K UHD Laser Cinema 0,25:1 vetítési aránnyal kis távolságból vetíti méretes képet,  amihez a lézer fényforrásából 2.500 és 3.500 lumen közötti fényáramot biztosít. A 4K UHD felbontás mellett HDR kompatibilis is a vetítő. A képzáró szemüvegen át Full HD 3D képmegjelenítésre alkalmas vetítőben PureMotion képkocka-interpoláció biztosít egyenletes mozgásmegjelenítést. Beszédhangvezérlés, IFTTT és streaming szolgáltatások alkalmazásai szerepelnek a Smart funkciók között, és egy médialejátszót is építenek a projektorba.

Az UHZ65UST részét képező NuForce hangprojektor Bluetooth hangszóróként is használható.

A pontosabb műszaki adatokra valamint az új projektor árára és forgalomba kerülésének időpontjára még várni kell.

2019. január 17.:

A CES 2019 alkalmával jelentette be az Optoma projektorújdonságát, melyről Brian Soto az Optoma Technology termékmenedzsment vezetője azt állítja: „Az Optoma P1 Smart 4K UHD Laser Cinema két világ legjavát ötvözi – a nagy élethű képeket, a kiváló minőségű hanggal – egy igazán moziszerű, nagyon magával ragadó otthoni szórakoztató élményért. Az Optoma-nál állandóan azon vagyunk, hogy olyan innovációkat vezessünk a piacra, amelyek kielégítik a fogyasztók formálódó igényeit és elvárásait, minőséget és egyszerűséget hozva életükbe megfizethető áron. A P1 az első általunk fejlesztett olyan szórakoztató termék, amire magabiztosan mondhatjuk, hogy sok háztartásban válthatja ki a TV-t.”

Az Optoma P1 Smart 4K UHD Laser Cinema – ahogy az kissé hosszú elnevezése utal is rá – valójában egy vetítő, ami minden bizonnyal a TI DLP 4K UHD chipkészletek valamelyikével, XPR technológiával és lézer fényforrásból állítja elő a 4K felbontású 3.000 lumen fényáramú képet. Az ultrarövid vetítési távolságú projektor akár 304 cm (120 hüvelyk) képátlót is megvetíthet és kompatibilis a nagy dinamikatartományú HDR10 valamint a Hybrid Log Gamma (HLG) formátumokkal.

Sok házimozi projektorba építenek hangszórót, de ezek hangja általában nem sokat nyújt. Igazi házimozi hangélményt ígér azonban az Optoma P1 integráns részét képező NuForce hangprojektor elkülönített házakba épített mély-hangszórókkal és alumínium membrános széles-sávú hangszóróival valamint Dolby Digital 2.0 támogatással.

Ami az okos funkciókat illeti, az Optoma P1 támogatja az Amazon Alexa és Google Assistant beszédhangvezérlést és az IFTTT-t is. Az Optoma Marketplace pedig elérhetővé teszi például a Netflix és a YouTube streaming szolgáltatásokat.

Az Optoma P1 az USA-ban a második negyedévtől lesz kapható 3.000 $ (kb. 850.000 Ft) áron, európai forgalmazásáról egyelőre nem tudni.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .