Optoma: már szállítják a HD81 1080p-s házi-mozi vetítőt

1. Oldal

Az immár kapható Optoma HD81 házi-mozi vetítőrendszer egy DLP-s 1080p-s DarkChip3 DMD képmodulátorra épülő és BrilliantColor technológiát alkalmazó vetítőegységből és egy képfeldolgozó, képjavító processzorból áll.
Az Optoma HD81 vetítőegységben a 2,4 cm 0,95 inch átlójú DarkChip3 DLP képmodulátor egy 300 wattos lámpa fényéből állítja elő a tipikusan 1.400 lumen fényerejű képet. A 15-lépéses automatikus írisz funkció 10.000:1-re (Full on/off) is képes növelni a kontrasztarányt. A színcsatornánként 10-bites színfeldolgozás és a hatszoros sebességű 7 szegmenses színtárcsa biztosítja az apró színrészletek pontos megjelenítését és a remek színtelítettséget.

hd81.jpg
A HD81-ben működik a Texas Instruments BrilliantColor színfeldolgozó technológiája is, mely nagyobb fényerőt, és valósághűbb színeket kölcsönöz a vetített képnek.

A vetítő szabadalmaztatott alagút hűtési rendszere a szokottnál alacsonyabb zajszintet produkál, ugyanakkor a fényszivárgás is minimális.

hd81_proc.jpg
A vetítőegységet mindössze egy HDMI és egy vezérlőkábel köti össze a stúdiószintű képjavító/képfeldolgozó processzorral. Ez a külön egység három feldolgozási fokozatban végzi a képjavítást (dekódolás, képminősé-fokozás és színvisszaadás- fokozás). E mellett a mozgáskövető HD/SD progresszív képfrissítésre alakítás és Gennum VXP képskálázás is ebben az egységben zajlik.

A processzoron három (+1 bővítő) HDMI, két RGBHV/komponens (BNC), két további komponens (RCA), három S-Video, két kompozit és egy többfunkciós (RGB /YPbPr/SCART) VGA bemenet található. Van ezeken kívül két RS-232 és egy infra port, valamint két 12V-os „Trigger” kimenet is.

Az Optoma HD81 házi-mozi vetítőrendszer 7.000 USD (kb. 1,5 millió Ft) utcai áron kerül forgalomba.

Kapcsolódó likek:

Optoma: új házi-mozi vetítők, köztük egy 1080p felbontású is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .