Panasonic: 2011-es 3D TV-k VIERA Connect platformmal

1. Oldal

A Panasonic szerint 3D TV-hez a plazma technológia a legjobb, de a tucatnyi ilyen készülék mellett egy pár kisebb 3D LCD modellt is bemutat a cég a CES-en már az új VIERA Connect nyílt tartalom és felhő-alapú internetes szolgáltatással.

A Panasonic idei 3D plazma TV-inek nem versenytársaként két kisebb, 82 illetve 94 centis (32 és 37 inch) 3D LCD TV-t is kínál majd – legalábbis az Egyesült Államokban -, amelyek LED háttérvilágítással, 240Hz Motion Picture Pro 5 képalkotással elsősorban a számítógépes játékok kedvelői számára lehet vonzó.

Panasonic_2011_3D_TV.jpg
Természetesen továbbra is a plazma technológia dominálja a Panasonic 3D készülékeit. A tavalyi nyolccal szemben idén tizenkét 3D plazma TV kerül forgalomba az amerikai piacon. Ezek között új képméretként a korábbi 137 centis (54 inch) modellt 140 centis (55 inch) váltja, és a múlt évi 147 centis (58 inch) modell helyébe 152 centis (60 inch) lép. Az új készülékek induló modelljei az ST30, csúcsmodelljei a VT30, a kettő közöttiek a GT30 sorozatokba tartoznak.

A Panasonic állítása szerint az idei 3D plazmák feketéi még mélyebbek, fehérei, színei még fényesebbek, az energiahatékonyságuk is jobb, valamint a bal- és jobbszem képek közötti átlátásuk is kevesebb.

Minden bizonnyal többet tudhatunk majd meg az idehaza is kapható Panasonic termékekről a februári európai sajtótájékoztató után.

Panasonic_2011_VIERA Connect_200px.jpgAz említett új Panasonic TV készülékekben az eddigi VIERA CAST helyébe a VIERA Connect „felhőalapú” internetes szolgáltatás lép, ami nyílt platformként lehetőséget biztosít az IPTV szolgáltatások és alkalmazások bővüléséhez. A VIERA Connect az észak-amerikai online film- és tévéműsor kölcsönzők mellett további tartalmi és egyéb szolgáltatásokat, köztük például interaktív játékokat is elérhetővé tesz, amelyek a készülékek távirányítójával működtethetőek. Az internetes szolgáltatási felhőben olyan interaktív szolgáltatások is vannak, mint a TV-n keresztüli online vásárlás. A VIERA Connect Market-ről a felhasználók további alkalmazásokat és külső eszközöket választhatnak és testre szabhatják IPTV portáljukat.

A VIERA Connect alkalmazásai között már ott a Facebook, az eBay, a Napster is, és az eddiginél több videós tartalmat élvezhetnek majd az amerikai felhasználók.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: rendelhető a 2,62 m képátlójú 3D plazmaképernyő
Jobb 3D képet nyújtanak a plazma TV-k, mint az LCD-k
Panasonic: az IFA-n mutatkozik be a bővülő 3D TV kínálat
Panasonic: jönnek a további 3D plazma TV-k és képernyők
Panasonic: az első 3D plazma TV-k Európában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .