A Panasonic biztonságos 3D nézési útmutatót készít

1. Oldal

A Panasonic a japán kormánnyal együttműködve munkálkodik a szórakoztatóelektronikai gyártóknak, tartalom előállítóknak és műsorterjesztőknek készülő egészséges és biztonságos 3D nézési útmutatón.
Panasonic_Ohtsubo.jpg
Fumio Ohtsubo (a képen) a Panasonic elnöke a CES 2011 kiállításon beszélt arról, hogy az egészséges és biztonságos 3D nézési útmutatóval akarják eloszlatni a felmerülő aggodalmakat. Az elnök szerint a szórakoztatóelektronikai iparnak foglalkoznia kell ezekkel az aggodalmakkal: „Ha egy új termék kerül piacra, mindenféle kihívások merülnek fel. Függetlenül attól, hogy aktív képzáró vagy passzív szemüveges (mármint a 3D képmegjelenítés) vannak félelmek, hogy a 3D-től rosszul érzik magukat az emberek, vagy, hogy nem biztonságos a gyermekek számára. A japán kormánnyal az egészséges 3D nézés nemzetközi szabványának létrehozásáról tárgyalunk. Már elkezdtük a szabályok megalkotásának folyamatát.”

Az aggályokon egyébként most a passzív szemüveges 3D TV technológiát támogatók rágódnak leginkább. Az LG már bejelentette azon tervét, hogy felhagy az aktív képzáró szemüveg használatával nézhető TV-k gyártásával, és ehelyett saját passzív FPR technológiájára koncentrál. Ugyanakkor azt sugallja, hogy az aktív képzáró szemüveg elmosódást és vibrálást okoz, ami hozzájárul a szédüléshez, hányingerhez és a még ennél is súlyosabb problémákhoz, mint például a fényérzékenység okozta epilepszia.

A Panasonic, a Samsung és a Sony továbbra is fenntartják, hogy az aktív képzáras technológia biztosítja a lehető legjobb képet és kitartanak emellett.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: 2011-es 3D TV-k VIERA Connect platformmal
Várat magára a 3DTV piaci áttörése
Óránként tartson 15 perc szünetet, aki 3D TV-t néz
Új típusú polarizált 3D LCD TV technológia
3D Blu-ray filmeket és műsorokat minősít a THX-BluFocus
Továbbra is téma, hogy okoz-e egészségkárosodást a 3D TV
A 3D emberi tényezőivel foglalkozó csapat alakul
Figyelem! Ittasan és terhesen nem ajánlott 3D TV-t nézni!
Probléma a 3D-vel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .