Panasonic DMP-BD35/DMP-BD55: két új Blu-ray lejátszó

1. Oldal

A hónap eleji IFA-n bemutatott Panasonic DMP-BD35 és DMP-BD55 BD-Live funkciójú Blu-ray lejátszók már a jövő hónapban kaphatóak lesznek a nagyobb európai országok piacán.
A Panasonic két új Blu-ray lejátszója a 3. generációs UniPhier processzorchipbe integrált „PHL Reference Chroma Plus” színpontosságot javító jelfeldolgozással valamint a P4HD pixelpontos progresszív képfrissítésre alakító és skálázó technológiával nagy színtisztaságú, hibáktól mentes, éles és részletes kimagasló képminőséget ígér. A lejátszók a Blu-ray filmeket természetesen eredeti 1080/24p formátumukban is képesek kiadni.

A beépített dekóder révén az új lejátszók a nagyfelbontású Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio/High Resolution Audio hangformátumokat akár 7.1 csatornás LPCM jelként is képesek kiadni, de persze az eredeti bitfolyamok is kinyerhetőek a készülékekből HDMI kimeneteiken át. A DMP-BD55 192kHz/24-bites D/A átalakítást követően 7.1 csatornás analóg kimeneten keresztül is tudja továbbítani a sokcsatornás audiojelet (a DMP-BD35-nek csak kétcsatornás analóg hangkimenete van, és S-Video kimenete sincs).

Panasonic_DMP-BD35.jpg
A DMP-BD35 és a DMP-BD55 internetes csatlakozóikon keresztül és BD-Live (Blu-ray Profil 2.0) funkciójuk révén megfelelő lemez lejátszása közben további tartalmakat tölthetnek le, illetve alkalmassá válnak a világhálón keresztüli interaktív kommunikációra is. A lejátszók természetesen a BONUSVIEW (Profile 1 Ver.1.1) funkciókat is tudják, vagyis kommentársávok kép a képben megjelenítésére is alkalmasak.

Az új modellek lemezmeghajtója a BD-ROM mellett a BD-R/RE (BD-MV), DVD-Video, DVD-RAM, DVD-R (kétrétegű is), DVD-RW, DVD+R/RW, CD (Audio), CD-R/RW lemezformátumok olvasására is képesek, és a lemezeken tárolt nagyfelbontású JPEG, DivX, MP3 fájlformátumokat is lejátsszák. A szabványfelbontású DVD-k képe természetesen felskálázható 1080p-re, a „Re-master” hangfeldolgozás pedig minden 48kHz-es mintavételi frekvenciájú tömörítetlen és tömörített digitális audiojelet 96kHz-re mintavételez fel dinamikát és életet adva a hanghoz. A videokamerák 1920×1080 pixel felbontású AVCHD formátuma illetve a digitális fényképezőgépek hasonló felbontású JPEG képei nemcsak lemezekről, de SD memóriakártyáról is lejátszhatóak az előlapi SD-HC kártyanyíláson át.

Panasonic_DMP-BD55.jpg
Az új lejátszók 1.3-as verziójú HDMI kimenetei támogatják a Deep Colour és az x.v.Color jeleket is, és a VIERA Link (HDMI-CEC) protokoll révén együtt vezérelhetőek a kompatibilis tévékkel és egyéb készülékekkel. Komponens, kompozit videó, optikai és koaxiális audió kimeneti csatlakozók is vannak a lejátszókon.

A DMP-BD35 349 euróba (kb. 83.600 Ft), a DMP-BD55 449 euróba (kb. 107.600 Ft) kerül majd a német paicon.

Kapcsolódó link:

Panasonic: két új plazma TV csúcsmodellel bővül 2008-as választék
Panasonic: az új PT-AE3000 teljes HD házi-mozi vetítő az IFA-n
Panasonic: új AV vevőerősítő Dolby TrueHD/DTS-HD dekóderrel az IFA-n

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .