Panasonic DMR-E500H DVD/HDD rekorder már októbertől?

1. Oldal

Az új 400 gigabájtnyi merevlemezzel rendelkező Panasonic DMR-E500H DVD/HDD rekorder csúcsmodellt Kölnben a Photokina kiállításon mutatják be először.
Panasonic DMR-E500H

A DMR-E500H októbertől legalábbis Németországban 1.799 EUR áron már a kínálatban szerepelhet (hozzánk novemberre várható). Az új csúcsmodell kétségtelenül a jelenlegi versenytársak közül kiemelkedve a legnagyobb, 400 GB kapacitású merevlemezzel rendelkezik majd. Ez megfelelő felvételi módban 709 óra (!) műsor rögzítésére elegendő. Összehasonlításképpen ez 117 db 240 perces videokazettának felel meg – ami azért „nem semmi”.

Panasonc DMR-E500H Home Networking
Az új modell igazi újdonsága a „Home Networking” elmevezést magyarázó Ethernet hálózati csatlakoztatás lehetősége, amit azonban egyelőre nagyon korlátozottan használ ki a készülék nyilván jogvédelmi okokból. Az átjátszás hálózaton keresztül, digitálisan a DMR-E500H-ről, a számítógépre nem lehetséges. Csupán MPEG4 videók és JPEG fényképek jeleníthetők meg a PC-n illetve az utóbbiról távvezérelhető a rekorder, például átnevezhetőek a jelentek címei stb. Jóllehet MPEG2 fájlok közvetlenül nem elérhetőek, az MPEG4 felvételek azonban Windows Media Player-el lejátszhatóak. Ez a mobil eszközökön különösen SD kártyán MPEG4-ben tárolt felvételek DMR-E500H-re történő átvitele miatt lehetséges. Akinek telik két DMR-E500H-ra, az azokat közvetlenül is hálózatban összekötheti és az egyiken lévő MPEG2 videó akár vezeték nélkül (vezetéknélküli LAN hálózatot feltételezve) is elérhető a másik készülékkel.

Az új rekorder rendelkezik progresszív képfrissítéssel, de az ugyancsak vadonatúj DVD-S97-el szemben HDMI kimenete nincs.

A „Time-Slip” funkcióval DMR-E500H-val is lehetséges az „időcsúsztatásos” televíziózás. A már elkészült felvétel megtekintésébe bármely időpontba beléphetünk, a fontos jeleneteket megismételhetjük, a lejátszás bármikor megszakítható majd folytatható, s mindeközben a felvétel a háttérben folyamatosan zajlik.

A világos képernyőmenü segítségével a nem kívánt felvételek vagy jelenetrészek egy gombnyomásra törölhetőek, s az így felszabaduló helyekre azonmód új felvételek rögzíthetőek. A DMR-E500H az archiválni kívánt videót a merevlemezről 64-szeres sebességgel képes DVD-re „sütni”, vagyis egy kétórás filmet kevesebb, mint két perc alatt ír át. Erre a célra DVD-R lemez használható, de DVD-RAM-ra is 40-szeres sebességgel lehet átmásolni.

Lejátszóként is sokat tud a DMR-E500H, mert elboldogul a 2-es régiókódú DVD-Video és 5.1 csatornás DVD-Audio mellett a DVD-RAM, DVD-R, DVD-RW (Video Módban) írt lemezekkel, lejátssza az Audio CD és Video CD lemezeket, CD-R/RW kompatíbilis, és az MP3, JPEG fájlokat is kezeli.

Panasonc DMR-E500H SD-PC card slot SD és PC kártyacsatlakozóján keresztül digitális fényképezőgépek megfelelő formátumú képei és klipjei rögzíthetőek a merevlemezre vagy DVD-R/RAM lemezre. A számtalan ki-és bemenet között pedig természetesen DV csatlakozó is van a digitális kamerarekorderek házi videofelvételeinek átírását kiszolgálandó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .