Sony HDTV LCD vetítő kiemelkedő kontraszttal

1. Oldal

A DLP projektorokat sokan általában nagy kontrasztarányuk miatt választják. A Sony ennek kíván alternatívát állítani a Cineza VPL-HS51 LCD vetítővel.


A DLP projektorokat sokan általában nagy kontrasztarányuk miatt választják. A Sony ennek kíván alternatívát állítani – egyelőre csak az Egyesült Államokban – a Cineza VPL-HS51 LCD vetítővel, mely 6000:1-hez kontrasztaránnyal száll versenybe. Ez az érték, amit valószínűleg teljesen „ki-, illetve bekapcsolt” fehér fény (un. full On/Off) összevetésével nyernek, kiemelkedőnek mondható, mert hasonló mérési módszert követve DLP vetítővel sem értek el 5000:1 kontrasztaránynál jobbat. Ennek a jelentős kontrasztarány értéknek persze a gyakorlatban csak akkor van haszna, ha a vetített képről a helyiségbe visszaverődő és ott szétszóródó fény vagy más fényforrás nem rontja el a vetítővásznon megjelenő sötét képrészleteket.

Sony VPL-HS51
A Sony VPL-HS51 magas kontrasztaránya többek között a kép világosságtartamától függő (a bementi videojel szintjével) automatikusan vezérelt dinamikus írisz funkciónak köszönhető. Kikapcsolt automatikus írisz vezérlés és „Cinema Black Pro” üzemmódban a kontrasztarány már csak 1000:1 (az utóbbi üzemmódot bekapcsolva 1300:1). A vetítőt 1280 x 720 pixel (720p) HDTV felbontású LCD panelekkel szerelik amiket fejlett 12-bites elektronika hajt meg gazdag színskálát biztosítva. A 800 ANSI Lumen megvilágítási fényerőt egy 130W-os UHP lámpa állítja elő, aminek élettartamát 3000 órára javították. A projektor 1,6x zoom lencséjével kis távolságról is nagy kép vetít, aminek képátlója 102 és 508 cm között változhat. A kép pozícióját függőleges és vízszintes lencseeltolással (Lens Shift) lehet beállítani. A hűtőventillátor zaja csökkentett lámpa üzemmódban 24 dB.

A csatlakoztatáshoz VGA (D-Sub15), komponens (3xRCA), S-Video (Hosiden), kompozit (RCA) videobemenetek, USB és 12V-os trigger be ki/bekapcsoló aljzatok szolgálnak, és HDMI csatlakozón keresztül HDCP másolásvédett digitális videojelet is képes fogadni. Az „Image Director2” szoftverrel PC-n keresztül állítható a pontos gamma korrekció és a vetítő Ethernet hálózati interfészen (RJ-45) keresztül IP Control Protocol révén integrálható az AV rendszerbe.

A Sony VPL-HS51 az USA-ban októberben már kapható lesz hozzávetőleg 3.500 USD-ért (ez a jelenlegi dollár árfolyammal kb. 700.000 Ft).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .