Panasonic: kész a 216 cm-es teljes HD plazmaképernyő is

1. Oldal

A Panasonic által újonnan fejlesztett és az InfoComm 09 kiállításon bemutatott 216 cm (85 inch) képátlójú, 99 mm vastagságú teljes HD plazmaképernyő üzleti célokat szolgál és az év végétől kerül forgalomba az USA-ban és Japánban.
A Panasonic 2006-ban mutatta be azt a 262 centis (103 inch) képátlójú plazaképernyőt, amely mind a mai napig a világ legnagyobb kereskedelmi forgalomban kapható síkpaneles képernyője. Ez az óriás display kereskedelmi és fogyasztói alkalmazások széles körében bizonyított üzleti- és közönségtájékoztató képernyőként éppúgy, mint oktatási intézményekben, műsorgyártók stúdióiban és házi-mozikban. A nagyfelbontású digitális műsorszórás és tartalom-előállítás, valamint a kommunikációs technológiák ehhez kapcsolódó konvergenciája következtében egyre nő a kereslet nagyméretű síkpaneles képernyők iránt. A 262 centis PDP fejlesztése során összegyűjtött tudás és tapasztalatok birtokában a Panasonic új 216 centis (85 inch) képátlójú teljes HD felbontású plazmaképernyőt fejlesztett ki, amelybe már a legújabb magas képminőséget és takarékos energiafelhasználást biztosító technológiákat is integrálta.

Panasonic_85_inch.jpg
A 216 centis képernyő felülete négy 107 centis (42 inch) panelnek felel meg, és már tartalmazza Panasonic NeoPDP megkétszerezett fényhatásfokot biztosító technológiáját. 1080 soros mozgóképfelbontásával és 40.000:1 (dinamikusan maximum 2.000.000:1) kontrasztarányával az új plazmapanel elmosódás-mentes, éles élethű képeket szolgáltat mély fektékkel. Az 1.889 mm x 1.062 mm látható képméret már közel akkora, mint a kisebb vetítővászon mérete, függőlegesen felállítva egy teljes emberi alak életnagyságú megjelenítésére is alkalmas, és elég nagy ahhoz, hogy akár 3,5 méterről is teljes részletességgel láthassuk a 1920×1080 pixel felbontás minden részletét. A képernyő ráadásul csak 99 mm vastag.

A képernyő a dinamikus kép mellett számos más a professzionális felhasználás szempontjából fontos tulajdonsággal is rendelkezik. PJLink LAN csatlakozója révén hálózaton keresztül vezérelhető más PJLink kompatibilis képrendszerekkel. A display a Panasonic „Function Slots” bemeneti kártyahelyeibe installált opcionális kártyák révén DVI vagy Dual Link HD-SDI bemenetekkel is rendelhető majd.

A 216 centis teljes HD képernyővel tehát tovább bővül a Panasonic nagyképernyős kínálata. A 262 centis képernyőnél 30 mm-el vékonyabb és hozzávetőleg 40%-kal könnyebb (kb. 130 kg) új képernyőt majdnem olyan könnyű felszerelni és mobil alkalmazásokban is használni, mint a 165 centis (65 inch) változatot. A vastagság és a tömeg csökkenése a jobb fényhatásfok miatt kisebb méretű és jobban integrálható alkatrészeknek köszönhető. A panel a gazdaságosabb energiafelhasználás mellett természetesen teljesen mentes az olómtól, és élettartama 100.000 üzemóra.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: az új 2009-es VIERA plazmatévé sorozatok
Panasonic: plazma prototípusok az IFA-n
Panasonic: a világ legnagyobb síkpaneles TV-je immár 381 centis
Panasonic: kapható lesz a 262 centis képátlójú plazma TV
Panasonic: plazmaképernyő mindenekelőtt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .