Panasonic: plazma prototípusok az IFA-n

1. Oldal

A kéthete lezajlott IFA kiállításon a Panasonic öt prototípus plazmaképernyőt mutatott be, melyek között volt szuper fényhatásfokú és szuper vékony PDP-k, valamint a világ jelenlegi legnagyobb, 3,81 méteres képátlójú 4K felbontású plazmája is.
A bemutatott korszerű plazmaképernyő panelek (PDP) jórészt azon a kétszeres fényhatásfokú NeoPDP technológián alapulnak, melyet egy 106 centis prototípus panelen mutattak be. A Panasonic a jobb cellakisülés érdekében új foszfor és cella felépítési technológiát fejlesztett ki, valamint új áramkört és meghajtási technológiát, hogy jelentősen csökkentsék a teljesítményveszteséget. Ennek eredményeként a 106 centis prototípus fényhatásfoka megduplázódott, azonos felületi fényességet nyújt, mint a meglévő 106 cm-es 1080p teljes HD PDP, miközben teljesítményfelvétele annak csak fele.

A kétszeres fényhatásfokú technológia adja az alapját a következő generációs még vékonyabb, még nagyobb képernyőjű, még fényesebb képeket adó, még nagyobb felbontású és még kisebb teljesítményfelvételű PDP-knek.

Panasonic_vekony_pdp.jpg
A 24,7 mm-es szuper vékony 120, 147 illetve 165 centis (50, 58, és 65-inch) plazma TV-k például negyed olyan vastagok, mint a korábbiak köszönhetően az új áramköröknek és meghajtási technológiának. A 127 cm-es modell súlya pedig csupán 22 kg, ami mintegy a fele a korábbi modellek súlyának. A vékonyabb és könnyebb készülékek elhelyezése is könnyebb és elegánsabb lehet.

A Wireless HD szabványon alapuló vezeték-nélküli videojel átvitelt használva még rugalmasabb elrendezésben, kábelek behúzása nélkül élvezhetik a nézők a nagyfelbontású tartalmakat TV-jükön. A készülék felszerelhető a falra, vagy akár a mennyezetre is.

Panasonic_150_103_inch_pdp.jpg
A Panasonic az IFA-ra is elvitte az év eleji CES-en már bemutatott 381 cm-es gigantikus plazmaképernyőjét, mely kivételes képminőséget nyújt 8,84 millió (2.160 x 4.096) pixeles felbontásával, ami négyszerese a 1080p HD szabványnak (1080 x 1920). A prototípus képernyőmérete kilenc 127 cm-es PDP-vel azonos, és hasznos látható felülete 3,31m (szélesség) x 1,87m (magasság). Az új rekorder méretű plazmapanel a ma már sorozatban gyártott és forgalmazott 261 centis (103 inch) PDP továbbfejlesztésének eredménye. (Ez a két képernyő látható a képen.)

A Panasonic szerint azonban mindezek csak a jéghegy csúcsát jelentik a plazmában rejlő lehetőségeket tekintve, és továbbra is töretlenül bíznak a technológia jövőjét illetően.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: két új plazma TV csúcsmodellel bővül 2008-as választék
A Pioneer és a Matsushita megállapodott a plazmapanel üzletről
Panasonic: információk a 2008-as plazma TV készülékekről
Panasonic: jönnek a kisebb teljesítményfelvételű plazma TV-k
CES 2008: új Panasonic plazma TV-k 30.000:1 kontrasztaránnyal
Panasonic: a világ legnagyobb síkpaneles TV-je immár 381 centis
A plazma TV gyártás jelentős költségcsökkenése várható

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .