Panasonic: új Blu-ray Disc lejátszók rövidesen az európai piacon is

1. Oldal

A Panasonic még az év eleji CES-en mutatta be új Blu-ray Disc lejátszóit, a DMP-BD60-at és a DMP-BD80-at, melyek európai változatai márciustól a német és valószínűleg a többi nagyobb óvilági piacon is megjelennek.

A Panasonic új fekete vagy ezüst házú Blu-ray Disc lejátszói, a DMP-BD60 és a DMP-BD80 márciustól lesznek kapható, az előbbi 329 euróért (kb. 99.000 Ft), az utóbbi 399 euróért (kb. 120.000 Ft). Júniusban pedig 799 euró (kb. 240.000Ft) áron a gyártó már a hordozható DMP-B15-öt is forgalomba akarja hozni.

DMP-BD60
DMP-BD60


A VIERA CAST funkció, melyet a Panasonic USA-ban kínált televízióiba már beépítenek, először az új Blu-ray Disc lejátszókban jelenik meg Európában is, és lehetővé teszi, hogy internetes elérésén keresztül a YouTube videomegosztó és a Googles Picasa képszolgáltató oldalakhoz is hozzá lehessen férni. A jövőben további együttműködő partnerekkel bővülhet a kínálat. Az Egyesült Államokban például a tőzsdei adatokat szolgáltató Bloomberg és egy időjárási csatorna internetes oldalait is el lehet érni, ráadásul az amerikai felhasználók az amazon.com internetes video kölcsönző adatfolyamait is nézhetik az új Blu-ray lejátszókkal. Ez a szolgáltatás Európa számára még nem elérhető.

A két BD-Live funkciónak megfelelő Blu-ray lejátszó rendelkezik a SD kártyaolvasóval és USB aljzattal is. Az DS/SDHC kártyanyíláson át digitális fényképezőgépek vagy kamerák nagyfelbontású MPEG2 és AVCHD videói valamint JPEG képei játszhatóak le. Az USB bemeneten át MP3 zenék, JPEG képek vagy DivX filmek játszhatóak le, és hangos diavetítés is megvalósítható például CD/DVD-ről vagy SD kártyáról származó képekkel és USB-ről vagy ez CD-ről lejátszott zenével.

DMP-BD80
DMP-BD80


Az új Panasonic modellek Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio dekódolóval is rendelkeznek, de csak a DMP-BD80-nak van analóg 7.1 csatornás hangkimenete.

A készülékek teljesítményfelvételét az előző lejátszókhoz képest 16%-kal sikerült csökkenteni, mely többek között az új UniPhier processzornak köszönhető, mely egy chipben integrálja a teljes videofeldolgozást.

Kapcsolódó linkek:

Blu-ray lejátszók a CES 2009-en
Panasonic: 2,5 centi vastag vezeték-nélküli plazma TV a CES-en

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .