Peacock: Universal és más filmek röviddel a mozibemutató után

Jövőre a Peacock streaming szolgáltatáson akár már négy hónappal a mozibemutató után elérhető lesz az Universal, a DreamWorks, az Illumination és a Focus Features összes filmje.


A Peacock sajtóközleményét először közlő Comingsoon.net cikke alapján, a Comcast révén az NBCUniversal tulajdonában lévő Universal és Peacock is bejelentette, hogy a jövő évtől kezdve a filmstúdió összes új filmet az utóbbi streaming szolgáltatás forgalmazza majd az HBO Max helyett. Ez az úgynevezett „Pay-One” ablak.

Peacock Universal

A közös közlemény megfogalmazása szerint: „A megállapodás része egy gyorsított ablak, ami legkésőbb négy hónappal a mozibemutatót követően elhozza az Universal, a Focus Features, az Illumination és a DreamWorks Animation filmjeit kizárólagosan a Peacock-ra. A szokványos 18 hónapos Pay-One ablakot három részre osztjuk, és az első és az utolsó négy hónapos időszakban a filmek kizárólag a Peacock-on lesznek elérhetőek.”

Az első négy hónap eltelte után 10 hónapig a filmek már nem kizárólag csak a Peacock-on, de más streaming szolgáltatások kínálatában is megjelenhetnek, mint a Netflix vagy az HBO. Nem világos, hogy az új megállapodás hogyan érinti a Blu-ray kiadásokat.

A megállapodás a Universal, a DreamWorks, az Illumination és a Focus Features összes filmjére kiterjed. A közeljövőben megjelenő filmek közé tartozik a Jurassic World: Világuralom (Jurassic World: Dominion), a The Bad Guys és a Puss in Boots: The Last Wish és a Minyonok: Gru színre lép (Minions: The Rise of Gru) animációs vígjátékok.

Bár ez a lépés nem olyan drasztikus, mint a Disney+ prémium filmkölcsönző streaming szolgáltatása (Disney Premier Access) vagy a Warner döntése, hogy már minden idei filmjüket az HBO Max-on is bemutatja, de egy újabb jele annak, hogy a filmipar mindinkább a streaming terjesztési modell elfogadása felé halad. Az Universal már korábban bejelentette, hogy olyan megállapodást kötött, ami lehetővé teszi, hogy új filmjeit PVOD (prémium VOD) formában kínálja, mindössze 17 nappal a mozibemutatót követően.

A Universal Pictures kizárólag a Peacock streaming szolgáltatáson bemutatásra kerülő új filmek gyártásába is belekezd. A közlemény erről úgy fogalmaz: „Emellett 2022-től kezdődően az Universal Pictures által kizárólag a Peacock számára fejlesztett és gyártott eredeti filmek is a szolgáltatáson kerülnek bemutatásra.”

A Peacock streaming szolgáltatása jelenleg csak az Egyesült Államokban érhető el Android TV, Apple TV, Amazon FireTV, Chromecast, LG webOS, Samsung Tizen, Roku, Vizio SmartCast, PlayStation és Xbox platformokon egyaránt, de a 4K HDR streaming jelenleg még nem támogatott. A cég utalt rá, hogy tervezi a Peacock nemzetközi piacokon való bevezetését, de részleteket eddig nem közölt erről.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .