HBO Max: május 27-én indul az USA-ban (Frissítve)

A WarnerMedia HBO Max streaming szolgáltatása havi 15 dollárért (kb. 4.900 Ft) 10.000 órányi tartalmat kínál, benne Warner Bros. filmekkel és HBO sorozatokkal.


Frissítés:

Tegnap a WarnerMedia elindította új önálló HBO Max streaming szolgáltatását az USA-ban, mely már elérhető vagy hamarosan az lesz Android TV (Android OS 5 vagy későbbi) készülékeken, Apple TV (4. generációs vagy későbbi) médiadobozokon, Samsung (bizonyos 2016-os és későbbi) TV-ken, PlayStation 4, Xbox One konzolokon, valamint a Chromecast és az AirPlay technológiák támogatásával.

Az HBO Max indulásakor csak HD felbontást és 5.1 surround hangzást biztosít. Tekintve, hogy sok az új szolgáltatáson át elérhető nagyszerű filmet már 4K HDR képminőséggel készítettek el, csalódás, hogy ennek támogatása nélkül indul az HBO Max. A WarnerMedia ezzel kapcsolatos hivatalos nyilatkozata szerint: „A 4K HDR része a HBO Max termékfejlesztési ütemtervének, de jelenleg további megosztani való információnk nincs”. A Dolby Atmos alkalmazásával kapcsolatos terveikről pedig szó sem esik.

2020. április 28.:

A Netflix, az Apple és a Disney mellé májusban csatlakozik a „streaming háborúkhoz” a WarnerMedia is az HBO Max terveknek megfelelő elindításával. (július közepén újabb szereplőként az NBCUniversal is beszáll a versenybe Peacock szolgáltatásával).

„Május 27-től kezdve a HBO Max lenyűgöző közvetlen fogyasztói élményt kínál majd 10.000 órányi prémium tartalommal, benne a teljes HBO szolgáltatással együtt a kedvelt franchise-okkal, a Warner Bros. korábbi és jelenlegi címeivel, a világ legeslegjobbjaival. és az új Max Originals havi kínálatával”.

A május 27-i elindulását bejelentő sajtóközlemény szerint az új prémium streaming szolgáltatás a teljes HBO katalógus valamint a Warner Bros. és a New Line filmjei mellett még sok egyéb tartalmat is kínál majd.

Az új streaming szolgáltatás filmtára többek között olyan címeket tartalmaz, mint Casablanca, a The Wizard of Oz (Óz, a csodák csodája), A Mátrix, a The Goonies (Kincsvadászok), a When Harry Met Sally(Harry és Sally), A Gyűrűk Ura trilógia, a Citizen Kane (Aranypolgár), a Szörnyecskék és a Lego filmek, valamint a DC klasszikusai, mint a Wonder Woman és Superman.

A cég még nem közölt részleteket a streaming szolgáltatás minőségéről, így jelenleg nem tudható, hogy a tartalmak elérhetőek lesznek-e 4K HDR képpel és minőségi térhangzással.

A platformtámogatást illetően egyelőre annyit tudni, hogy már a májusi induláskor elérhető lesz a szolgáltatás az Apple  tvOS (Apple TV 4K , Apple TV HD) és iOS (iPhone, iPad, iPod Touch) eszközökön, illetve Airplay használatával a 2. és 3. generációs Apple TV dobozokkal is. Ráadásul az HBO Max  teljesen integrált lesz az Apple TV app alkalmazásban, ami nemcsak az Apple említett termékein, de az LG, a Samsung és a Vizio TV-in valamint Roku és az Amazon FireTV eszközein is elérhető. A WarnerMedia szeretné a lehető legszélesebben elérhetővé tenni streaming szolgáltatását így az várhatóan más TV-s platformokon megjelenik majd.

Az AT&T bizonyos ügyfelei csomagban kapják majd meg az új szolgáltatást. Mások az USA-ban havi 15 dollárért (kb. 4.900 Ft) fizethetnek majd rá elő, ami megegyezik az ottani jelenlegi HBO Now tartalomszolgáltatás árával.

Tervek szerint az HBO Max legkorábban 2021-ben lesz elérhető Európában.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .