Peacock: indul az új streaming szolgáltatás az USA-ban

Az NBCUniversal Peacock streaming szolgáltatása július 15-én indul egyelőre még csak az USA-ban számos népszerű platformon.


Az új streaming szolgáltatás a Peacock a Comcast bizonyos előfizetőinek biztosított próbaidőszakot követően hivatalosan is elindul az USA-ban július 15-én. A szolgáltatásnak lesz egy ingyenes csomagja korlátozott tartalomeléréssel, havi 5 dollárért (kb. 1.570 Ft) 15.000 órányi hirdetésekkel tűzdelt tartalmat, havi 10 dollárért (kb. 4.140 Ft) pedig teljes, hirdetésmentes hozzáférést kínál majd.

Az induláskor a Peacock alkalmazásként elérhető lesz az Apple TV, iPad és iPhone készülékekhez. Ráadásul „teljesen integrált lesz az Apple TV app alkalmazásban”, ami nemcsak az Apple említett termékein, de az LG, a Samsung és a Vizio TV-in valamint Roku és az Amazon FireTV eszközein is elérhető. A Google eszközöket tekintve pedig az Android TV valamint a mobil Android alatt is lesz Peacock alkalmazás, és Chromecast révén is elérhető lesz szolgáltatás.

A cég megerősítette, hogy Xbox One játékkonzolokhoz, valamint a Vizio SmartCast és az LG webOS TV-khez is lesz alkalmazás, de azt nem tudni, hogy melyik konzol illetve okos TV-k generációra vonatkozik majd mindez. Nem ritka, hogy az új tartalomszolgáltatások alkalmazásai csak az okos TV-k újabb generációira jelennek meg. Például az HBO Max csak a 2016-tól forgalmazott Samsung Tizen alapú TV-in elérhető, hiába van már Tizen a márka régebbi tévéin. Ugyanez igaz a Disney+ esetében is az LG és a Samsung okos TV-knél.

Nem tudni tehát még, hogy lesz-e és ha igen mikor Peacock alkalmazás, például PlayStation konzolokra, a Samsung Tizen TV-kre valamint az az Amazon Fire TV és a Roku eszközökre.

A Peacock révén az NBCUniversal számos új originális tartalma lesz elérhető, továbbá az Universal, a Focus Features, a DreamWorks és az Illumination népszerű katalógusfilmjei, mint a Jurassic Park, az ET, az Apádra ütök (Meet the Parents), a Shrek és mások.

Azt még nem közölte a cég, hogy a streaming szolgáltatás milyen felbontású, dinamika- és audioformátumú tartalmakat kínál.

Az NBCUniversal belépésével tehát tovább bővül a streaming tartalomszolgáltatók versengése, legalábbis az USA-ban, mert a Peacock csak később jelenik meg a nemzetközi porondon.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .