Philips: itt a két új OLED csúcstévé B&W hangprojektorral

Az IFA 2019-en látható Philips OLED+984 és OLED+934 TV-k Bowers & Wilkins fejlesztette hangprojektorai közül az utóbbi Dolby Atmos hanghoz felfelé sugárzó hangszórókkal is rendelkezik.


A nemrég hivatalosan is bejelentett OLED+984 mellett az IFA 2019 kiállításon a Philips bemutatta az iF Design díjas az új OLED+934 TV-t is. Jelenleg ez a két modell képviseli képben és hangban a Philips TV-k csúcsát. Az OLED technológiájú készülékek egy harmadik generációs P5 videoprocesszorral a HDR10 és HLG mellett a HDR10+, sőt idén már a Dolby Vision formátumot is támogatják, amivel nem sok TV büszkélkedhet.

A TP Vision és Bowers & Wilkins (B&W) tavaly bejelentett együttműködése már nemcsak a Philips TV-k hangsugárzóinak finomhangolását szolgálja. Idén a teljes tervezési folyamatban részt vett a B&W, és a két új OLED csúcstévé hangprojektorai támogatják a Dolby Atmos hangot is. Az ugyan nem világos, hogy az OLED+984 külső mélynyomóval kiegészíthető 3 csatornás (bal, közép, jobb) „tweeter-on-top” technológiát alkalmazó lebegő hangprojektora hogyan teszi ezt, az OLED+934 2.1.2 csatornás hangrendszere viszont rendelkezik felfelé sugárzó hangszórókkal a magassági hangélmény megteremtésére.

A cég közleménye szerint: „A négy 30 mm-es középtartományú hangszóró mellett két elkülönített 19 mm-es titán nagyfrekvenciás sugárzóval és egy középre szerelt, 80 mm-es bassz-reflex mélynyomóval az OLED+934 – mint a Philips első 2.1.2 specifikációjú Dolby Atmos képes TV-je – két a doboz tetejére szerelt 50 mm-es felfelé sugárzó Dolby Atmos magassági egységgel is rendelkezik, hogy extra dimenziót, magasságérzetet és elmerülést biztosítsanak a filmek, játékok és sportadások hangjának reprodukálásához”.

A két OLED csúcsmodell mellett hivatalosan az IFA alkalmával forgalomba kerülő 2019-es Philips OLED TV-k kínálatában ott vannak az OLED804 és OLED854 szériák valamint a megfizethetőbb OLED754 is. Az utóbbi a gyártó saját SAPHI Smart TV rendszerével az összes többi OLED TV már az Android TV legújabb, Android 9 (Pie) verziójával rendelkezik.

Mind az öt Philips OLED tévészéria kínál – legalább 3-oldalas, az OLED854 esetében 4-oldalas – Ambilight hangulatvilágítást, mely integrálható a Philips Hue világítással, konzoljátékkokkal, a Spotify zeneszolgáltatással és egyebekkel.

A Philips a 9-es szériájú TV-ket OLED+ elnevezéssel hirdeti, de ezekbe ugyanazok az LG Display által gyártott OLED paneleket építik, mint a versenytárs TV-kbe.

Az OLED+984 csak 164 centis (65 hüvelykes) míg az OLED+934 140 és 164 centis (55 és 65 hüvelykes) képmérettel lesz kapható. Ezeknél nagyobb Philips OLED TV még nincs a kínálatban. A TV-k ebben a hónapban kezdenek el megjelenni az Európában.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .