Philips: már kaphatóak az új innovatív és kifinomult 9000-es LCD TV-k

1. Oldal

A Philips új, felsőkategóriás, design-orientált 9700-as és 9600-as teljes HD felbontású LCD TV-i kiemelkedő minőségű, moziszerű képélményt ígérnek, és kifinomult formájuk mellé a legújabb Ambilight hangulatvilágítás társul.
Philips_desing1.jpgA 107, 119 és 132 centis (42, 47 és 52 inch) képméretű 9700-as, és a 81, 107 és 119 cm-es (32, 42 és 47 inch) képátlójú 9600– as „FlatTV” -k külsejének megformálásánál a Philips úgymond „új megközelítést” alkalmazott. Közvéleményt szondázó kutatásaik szerint a vásárlók ma „szembetűnő és egyedi” televízióra vágynak, ezért a Philips formatervezői megalkották az új, egységes „Design Collection” elnevezésű szórakoztatóelektronikai termékportfóliót, melynek sorába a 9000-es televíziók is tartoznak. Ezek minimalista szépségét a lekerekített hajlatok, az egyszerűséget transzparenciával reprezentáló átlátszó keret, valamint a fényes fekete felületek eleganciája adja.

A 9000-es tévék képélményét a Philips legújabb Ambilight Spectra hangulatvilágítása gazdagítja. A hátlapba épített nagyteljesítményű LED-ek szeparált meghajtásával a képernyőn megjelenő domináns színeket pontosan követő fényudvar hozható létre a készülék mögötti falon, ami túl azon, hogy drámai hatást kelt pihentetőbbé is teszi a tévézést.

Perfect Pixel HD Engine.jpg
A Philips a 9000-es LCD TV-kben alkalmazott új, második generációs Perfect Pixel HD Engine képprocesszor jelentős jelfeldolgozó teljesítményével és a képfeldolgozás minden elemét érintő pixelszintű képjavító technológiájával a kategóriához méltó legjobb képminőséget ígéri. A készülékek mindegyike megkétszerezett, 100Hz Clear LCD technológiával frissíti a képeket, ami éles mozgókép-megjelenítést biztosít. A készülékek úgynevezett észlelt élelmosódás-szélességgel (BEW) mért válaszideje 2 milliszekundum.

A Philips tovább finomította Perfect Natural Motion technológiáját is, mely a mozifilm alapú képtartalmaknál látható rángatózás jelenségét küszöböli ki. Az eljárás a képen zajló mozgásokat megbecsülve korrigálja a mozifilmek (DVD és Blu-ray Disc) egyenetlen mozgásait, s teszi mindezt SD és HD felbontású képjelekkel egyaránt, köztük a 1080/24p jelformátummal is.

A Perfect Pixel HD Engine alapszínenként 17 bites felbontású, így 2250 trillió színárnyalat feldolgozására képes, és speciális algoritmus gondoskodik a természetes bőrtónusokról és finom színárnyalatokról. A 9700-as készülékek Perfect Colors színjavító eljárása és széles színtartományú (Wide Color Gamut) LCD paneljei még teljesebb színspektrumú, tökéletesebb színvisszaadást biztosítanak.

Az LCD képernyő kontrasztjának javítását a Philips Perfect Contrast képfeldolgozása, és a szabályozott háttérvilágítás szolgálja. A dinamikus kontrasztarány akár az 55000:1 értéket is elérheti egyes modelleknél.

A beállítás-asszisztens funkció használatával a felhasználó lépésenként választhatja ki a képernyőn megjelenő képek illetve készülékből megszólaló hangok alapján a neki tetsző beállításokat. Hasonlóan egyszerű, képernyőn megjelenő lépésekkel kísért csatlakozási asszisztens mutatja meg a felhasználónak, hogy miként kösse össze további berendezéseit és a TV-vel. A TV tanácsokat és képi segítséget nyújt, hogy melyik típusú csatlakozó nyújt optimális minőségű összeköttetést.

42PFL9703D.jpg
A 9000-es széria modelljei a SCART, komponens videó, PC, kompozit és S-Video, valamint ezek audiobemenetei mellett négy 1.3a verziójú HDMI bemenetet is kínálnak, utóbbiakat HDMI-CEC kompatibilis „EasyLink” elnevezésű vezérlési funkcióval. A készüléken analóg és digitális (koaxiális) audiokimenetek is vannak. Az USB csatlakozón és a DNLA minősítésnek megfelelő hálózati kapcsolaton keresztül a készülékek MP3, JPEG, MPEG1 és MPEG2 multimédiaformátumok lejátszására is alkalmasak

Az összes 9000-es tévébe DVB-T tunert is építenek az analóg vevőegység mellé.

Kapcsolódó linkek:

Philips: kiszállás a plazma üzletből 2009-től?
Philips: kivonulás az észak-amerikai TV üzletből
Philips: a 2007-es síkpaneles televíziók választéka

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .