Philips sajtótájékoztató

1. Oldal

A Philips május 19-én tartott sajtótájékoztatóján először mutatta be idehaza új Pixel Plus 2 technológiájú FlatTV síkképernyős TV készülékeit és első merevlemezes DVD felvevőjét a HDRW720-at

A sajtótájékoztatón Németh Erzsébet a Philips Magyarország Kft. termékmenedzsere adott rövid tájékoztatást az újdonságokról, melyek közül a plazma TV-t működés közben is meg lehetett tekinteni.

Németh Erzsébet Philips Magyarország Kft.
A Philips mind az öt idei nagyképernyős FlatTV készülékébe már a Pixel Plus képjavító technológia második generációját építi be. A gyártó szerint a Pixel Plus 2 tovább javítja a színvisszaadást, növeli a felbontást, a képmélységet és a kontrasztarányt akár 30%-al. A 17 különféle digitális képjavító eljárás – köztük az összetett videojel világosság és színkomponenseit tökéletesebben szétválasztó 3D digitális fésűszűrő, a mozgóképek 3D digitális zajcsökkentése, a kontrasztnövelő Dynamic Contrast, a sima, recézettségtől mentes, borotvaéles mozgóképet előállító, díjnyertes Digital Natural Motion, az igen bonyolult, az interpolált pixeleket a minél tökéletesebb képkontúroknak megfelelően előállító Luminance Tranzient Improvement, és számos további eljárás – a ma kapható legkorszerűbb digitális processzor köré épül.

A Pixel Plus 2 technológia bármely bemeneti jelet képes feldolgozni, lehet az földi sugárzású vagy kábelen fogható antennajel, váltott-soros vagy progresszív képfrissítésű DVD, digitális TV jel és akár HDTV adásjel is. A teljes képjavító lánc 10-bites digitális, így felesleges A/D és D/A átalakítás nélkül a lehető jobb képminőség érhető el.

Philips FlatTV Ambilight
Közvetlenül nem a képminőség javítását szolgálja, mégis kedvezően befolyásolja azt a Philips Ambilight technológiája. Ez a készülék hátlapja mögötti falat megvilágító, beállítható és a képtartalomhoz igazodó színű és intenzitású háttérfény a nézők számára sokkal pihentetőbb TV nézést eredményez, csökkenti a képernyő tükröződését és esztétikus látványt is nyújt. Az intelligens rendszer érzékeli a szoba környezeti megvilágítását is, és ennek megfelelően szabályozza a TV fényerejét.

Nem mellékesen mind az öt készülék rendelkezik HDMI bemenettel és felbontásuk alkalmas a HDTV képmegjelenítésre is.

Az új modellek közül a 82 cm-es 32PF9986, a 94 centis 37PF9986 és a 107 centis 42PF99861918 LCD TV-k közül még csak az utóbbi kapható 2.299.990 Ft-ért, a plazma képernyős 107 cm-es 42PF99661926 ára 1.499.990 Ft, a 127 centis 50PF99661921 pedig 2.499.990 Ft-ba kerül.

Az új DVD+R/RW formátumú DVD rekorder közül a legizgalmasabb a Philips első merevlemezes rögzítővel kombinált készüléke a HDRW7201928. A rekorder 80GB-os HDD-je 130 óra videoprogram tárolására elegendő, és ez valamint a felvételi lehetőségek rugalmassága teljesen felszabadítják a tévénézést a szokásos kötöttségek alól. Az élő TV adás élvezete bármikor megszakítható – ha arra rákényszerülünk – és ott folytatható, ahol abbahagytuk, mert közben a rekorder folyamatosan rögzíti azt, sőt kedvünkre azonnal bármit visszajátszhatunk, de eközben sem maradunk le semmiről, mert a felvétel párhuzamosan zajlik.

Philips HDRW720
A HDRW7201928 programozását segíti a Gemstart TVGudei International GUIDE Plus+ elektronikus program tájékoztató (EPG) rendszere, mely a készülékhez kapcsolódó képernyőn megjelenítve egyszerű műsorválogatást tesz lehetővé. A rekorderhez ma már megszokott módon i.LINK-en keresztül csatlakoztatható digitális kamera is, és a merevlemezen tárolt felvételek hússzoros sebességgel ugyancsak digitálisan archiválhatóak DVD+R/RW lemezre.

A HDRW7201928 ára 219.990 Ft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .