Pioneer: a 2013-as felsőkategóriás AV vevőerősítők jellemzőiről

1. Oldal

A Pioneer öt új felsőkategóriás AV vevőerősítője nagyfelbontású zenefájlokat játszik le szünetmentesen, 4K Ultra HD videó és többzónás funkciókat kínál, és kényelmesen vezérelhető a gyártó saját iControlAV2013 alkalmazásával.
A Pioneer új „high-end” AV vevőerősítői sorába a THX ULTRA2 Plus minősítésű és AIR Studios által hangolt 9.2 csatornás SC-LX87, SC-LX77, az ugyancsak 9.2 csatornás SC-LX57, valamint a 7.2 csatornás SC-2023 és SC-1223 modellek tartoznak.

SC-LX87
SC-LX87


A modellek mind a Pioneer legújabb „Direct Energy HD” D osztályú végerősítőivel hajtják a hangsugárzókat. A három 9.2 csatornás modellbe az iparág legjobbjának tartott ESS Technology Inc. SABRE 32bit Ultra DAC digital-analóg audió átalakítókat építik. Ugyancsak a három drágább modell kínál 192 kHz/176,4 kHz 32 bites audió skálázást, ami a kétcsatornás digitális zenék, például a CD-k hangminőségét fokozza.

Az összes új vevőerősítő alkalmas a 4K Ultra HD videojelek továbbítására és fel is skálázzák erre az alacsonyabb felbontású bemeneti videojeleket.

Valamennyi új erősítő modell egyidejűleg több helyiségben (zónában) nyújthat szórakozást. Ezek egyike a dedikált HDMI kimeneten megjelenő HD Zóna. A vevőerősítők többszobás funkcióit vezérelheti az iOS és Android-os eszközökön futó Pioneer iControlAV2013 alkalmazás is. Ezzel a vevőerősítők korábbinál is több szolgáltatása és funkciója kontrollálható egy okos eszközről. A 2013-ra teljesen újratervezett alkalmazás új felhasználói felületet és könnyebben navigálható funkciómenüt kínál, valamint külön „ECO MANAGER” oldalt az energiatakarékos beállításokhoz. Az alkalmazás része a Pioneer új „PUSH PLAYER” zenelejátszója, amivel a felhasználó elérheti saját eszközein tárolt zenetárait, lejátszási listákat hozhat létre, amelyek bitfolyamait aztán vezeték nélkül továbbíthatja a vevőerősítőbe.

Az összes 2013-as modell energiafelhasználása csökkentő ECO funkciókkal bekapcsolt és készenléti állapotban. Ezt teszi az ECO mód, ami a megszólaltatott tartalomnak megfelelően vezérli a csúcs hangerőt, fenntartva annak hangminőségét. A funkciók ki-/bekapcsolása a mellékelt távirányítón, a vevőerősítő előlapján (ECO Access), vagy az iControlAV2013 alkalmazás ECO MANAGER oldalán állítható át.

Az új vevőerősítők nemcsak az MP3, WMA és AAC tömörített zenefájlokat támogatják, de a DSD fájlok és a nagyfelbontású AIFF, Apple Lossless, WAV és FLAC fájlok szünetmentes lejátszását is.

A Pioneer új vevőerősítői hálózati kapcsolaton át AirPlay, DLNA 1.5 zeneelérést, vTuner internet rádiókat és opcionális AS-BT200 BT adapterrel Bluetooth audió átvitelt biztosítanak. A Pioneer AS-WL300 WLAN konvertert a három topmodellhez mellékelik, az SC-2023, SC-1223 modellekhez opcionális.

Az összes új vevőerősítő megfelel a legújabb „Made for iPhone and iPad” minősítésnek. Az MHL 2.0 (Mobile High-Definition Link) támogatás lehetővé teszi a kompatibilis Android készülékek csatlakoztatását és azon át audió és videó (köztük nagyfelbontású 3D) tartalmak lejátszását, valamint a készülékek gyorstöltését. Kompatibilis Android HTC okostelefonnal rendelkezők a HTC Connect alkalmazással kényelmesen küldhetnek zenei bitfolyamokat a vevőerősítőkbe.

SC-LX87
SC-LX87


A három 9.2 csatornás modell 9 be- és 3 kimeneti, az SC-2023 és SC-1223 8 be- / 2 kimeneti HDMI csatlakozással rendelkezik, amelyek között egy HDMI/MHL funkciójú bemenet az előlapon található.

A csúcsmodell SC-LX87 egy aszinkron USB D/A konvertert is tartalmaz így közvetlen USB csatlakozás hozható létre egy Mac vagy PC számítógéppel, ami támogatja a 192 kHz/32 bites zenei fájlokat.

Az SC-LX57, SC-2023 és SC-1223 modellek legkorábban júliustól, az SC-LX87 és SC-LX77 modellek augusztustól lesznek elérhetőek a szakkereskedőknél.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: a 2013-as házi-mozi, azaz médiacenter rendszerek
Pioneer: a 2013-as alap AV vevőerősítők újdonságairól

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .