Samsung: 2013 végére kész az új OLED TV panelgyártó üzem

1. Oldal

A Samsung Display egy 6. generációs AMOLED panel gyártósor felállításáról döntött új A3 gyárában, ami év végére áll működésbe, és feltehetően az OLED TV-k tömeggyártásában is fontos szerepet játszik majd.

A Samsung 2012-ben mutatta be első 140 centis (55 inch) OLED TV-jét, de eddig csak Koreában kezdték el azok árusítását, és vélhetően a nyár vége előtt máshol már nem is kerül forgalomba. A cég az OLED TV panelek előállítási nehézségei mellett gyártókapacitásának szinte egészét sikeres okostefonjai és táblagépei előállításához használta fel.

Samsung_55ES9500_OLED.jpg
Az ETNews iparági forrásokra hivatkozva közli, hogy a Samsung Display egy harmadik AMOLED gyártósor felállításáról döntött, ami úgynevezett 6. generációs, azaz 1.500x.1850 mm nagyságú üveg hordozóval dolgozik. Egy ekkora felületű hordozóból két 140 centis (55 inch) OLED TV, vagy tucatnyi okostelefon illetve táblagép képernyőpanelje állítható elő.

A Samsung Display jelenlegi legjelentősebb, 1.700 milliárd koreai won (kb. 330 milliárd Ft.) értékű beruházása során a harmadik negyedévben kezdik meg a berendezések megrendelését, felszerelését és várhatóan az év végére kezd el működni az új A3-as gyártósor, aminek kapacitása valahol 20 és 40 ezer panel között lesz havonta.

A bővítés egyik oka azonban az, hogy a mobilkijelzőket előállító A2-es gyártósor elérte kapacitásának határát, és a jelenlegi piaci trendek folytatódása esetén a Samsung okostefonok és táblagépek AMOLED paneljei iránti igény jövőre megduplázódik. Ennek kielégítése mellett persze számítani lehet rá, hogy az új gyártósor hozzájárul majd az OLED TV-k növekvő mennyiségi előállításához is.

Kapcsolódó linkek:

195 centis LG és 190 centis Samsung OLED TV-k az IFA-n?
Samsung: júniusban kezdik árusítani Koreában az OLED TV-t
OLED TV: az LG TV-jénél 1,5-szer drágább lesz a Samsungé?
LG: szállítják az első OLED TV-ket és új gyár épül
LG, Samsung OLED TV együttműködés kormányzati nyomásra?
Samsung: hajlított OLED TV a CES 2013-on
Késnek az LG és a Samsung OLED TV-k
Samsung: a 140 centis 55ES9500 OLED TV az IFA 2012-n
Samsung 55ES9500: gyártásban az OLED TV
Samsung: ott a 140 centis Super OLED TV a CES-en

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .