Pioneer: technológiai áttöréssel minden eddiginél jobb plazma kép

1. Oldal

A Pioneer a CES 2007-en bejelentette, hogy még az idén olyan televíziós technológiai áttöréssel jelentkezik, mely meggyőződése szerint megváltoztatja a síkpaneles TV-k piaci versenyét.
logo.jpgAz új plazmatechnológia a képernyő és alkatrészei teljes újratervezését jelenti, új panelt, szűrőt és integrált áramkört. Az eredmény egy a Pioneer eddig is verhetetlen plazmáinál is jobb, a gyártó szerint mind az LCD-t, mind a SED-et fölülmúló, a megvilágítási körülményektől függetlenül kiváló képminőség.

Az új képernyő legfontosabb jellemzői a korábbi Pioneer plazmáknál is sokkal mélyebb feketeszint, mely a sötét jeleneteket még sötétebbé teszi, miközben a részletek tisztasága megmarad. Mindez a minimális fénysűrűségi szint 80%-os csökkenésének eredménye. A tipikusan a csúcs fehér és csúcs fekete szintek közötti eltérést mérő eszközök jelenleg nem rendelkeznek olyan méréshatárral, hogy képesek lennének a Pioneer új képernyőjének megmérésére, ezért a kontrasztarány specifikációját még nem határozták meg.

8G_plasma.JPG
Az alacsonyabb fénysűrűségi szint és a mélyebb feketék másik előnye a sötét jelenetek gazdag színei. Vagyis az új képernyő még a sötét jelenetekben is gazdagabb és pontosabb színeket reprodukál.

Az újratervezett szűrő, mely minimalizálja a környezeti fény hatását, sokat javít a képminőségen még világos szobában is. A képernyő a megvilágítási környezettől függetlenül képes fenntartani a mély feketeszinteket és a színek intenzitását.

A Pioneer a technológiát eredetileg a 2008-as pekingi olimpiára időzítve kívánta bevetni, de felgyorsította a menetrendet és most várhatóan már idén nyáron termékkel jelenhet meg az USA piacán.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: a következő plazmageneráció 20.000:1 kontrasztaránnyal
Pioneer: rövidesen az üzletekben a 7. generációs plazma TV-k
Pioneer az IFA 2006-on
Pioneer: jönnek a 7. generációs plazma TV-k
Pioneer PDP-5000EX plazmaképernyő 1920×1080 pixel felbontással

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .