Pioneer: a 2011-es AV vevőerősítő alapmodellekről

1. Oldal

Az új Pioneer VSX-421, VSX-521, VSX-821 és VSX-826 AV vevőerősítők mindegyike képes HDMI csatlakozáson keresztül továbbítani a különböző 3D képformátumokat és dekódolni a nagyfelbontású hangformátumokat.
Az új Pioneer vevőerősítők mindegyike 1.4a verziójú HDMI csatlakoztatást kínál, amely kész a Blu-ray 3D lejátszók és a digitális műsorszórás 3D tartalmainak továbbítására. Az Audio Return Channel (ARC) jóvoltából pedig például egy kompatibilis TV műsorhangja juthat el a vevőerősítőbe a két készüléket összekötő HDMI kábelen. A forráskészülék hangja a TV beépített hangszóróin is megszólalhat az új modellek „HDMI Standby Through” funkciója révén. Ez úgy továbbítja a hangot és a képet például egy set-top box-tól a vevőerősítőn keresztül, hogy az utóbbit be sem kell bekapcsolni.

Pioneer_VSX-826_VSX-821_VSX-521_VSX-421.jpg
A VSX-421-et kivéve valamennyi új modell automatikus sokcsatornás akusztikai kalibrációt (MCACC) kínál. Ez a mellékelt mérőmikrofonnal analizálja a szobában lévő hangsugárzó konfigurációt, majd optimalizálja azok késleltetését, szintjét és frekvencia-átvitelét kompenzálva az akusztikai problémákat és optimális testreszabott hangélményt biztosítva minden házimozi helyiségben.

Az összes új Pioneer vevőerősítő kész a nagyfelbontású hangformátumok bitfolyamainak, köztük a Dolby TrueHD és a DTS-HD Master Audio dekódolására. A VSX-421 kivételével mindegyik dekódolja a Dolby Pro Logic IIz magassági csatornákat is. Ez az eljárás a háttérhangokat megkülönböztetve azok bizonyos összetevőit kiegészítő front magassági hangsugárzókon szólaltatja meg, így fokozva a front térhangzás élményét. Ez a hangsugárzó konfiguráció az életszerű hangkép mélységét és magassági dimenzióját előállítva ideális videojátékokhoz, és hozzájárulhat a 3D képélményhez is. A technológia új hangsugárzó elhelyezési lehetőségeket és könnyebb felszerelést is kínál.

Az erősítők automatikus szintszabályzó (ALC) technológiája biztosítja a konzisztens hangerejű hallgatást minden forrásból, kompenzálva a digitális hangsávok, a TV csatornák és a szórakozás élményét váratlanul megzavaró reklámok váltakozó hangerejét.

A VSX-421 kivételével az összes új modell alkalmassá tehető egy opcionális Bluetooth adapterrel a vezeték-nélküli Bluetooth hangátvitelre, bármely A2DP Bluetooth-os mobileszközről vagy számítógépről. Az AS-BT200 Bluetooth adapter segítségével a felhasználó mobiltelefonját magánál tartva az azon tárolt zenét a házi-mozi hangrendszeren hallgathatja meg. A Pioneer exkluzív „Sound Retriever AIR” technológiáját kifejezetten arra fejlesztette ki, hogy javítsa a Bluetooth hangátvitelt és ily módon kifogástalan zenei hangokat lehessen továbbítani.

Pioneer_VSX-826_VSX-821_VSX-521_VSX-421_csatik.jpg
A VSX-821, VSX-826 vevőerősítőkhöz mellékelnek egy USB/video kábelt is iPhone/iPad/iPod Touch mobilkészülékek külön dokkoló nélküli gyors „plug and play” csatlakoztatásához. Ezzel a zenék mellett lejátszhatóvá válnak az eszközökön tárolt videók és képek is. A világon ezek az első olyan AV vevőerősítők, amelyek teljes iPad támogatást nyújtanak beleértve a 2.1A akkumulátortöltést is az erősítők USB portján keresztül. Az összes új modellben megtalálható az „Advanced Sound Retriever” 2 csatornás tömörített zenék hangminőségét helyreállító technológia.

Pioneer_VSX-826_VSX-821_VSX-521_VSX-421_adatok.jpg
Az új Pioneer AV vevőerősítők idehaza várhatóan június közepétől lesznek kaphatóak az alábbi még nem véglegesített árakon:
VSX-421 69.900 Ft,
VSX-521 83.900 Ft,
VSX-821 111.900 Ft,
VSX-826 125.900 Ft.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: már kaphatóak a 2010-es Blu-ray 3D lejátszók
Pioneer: két What Hi-Fi? díjazott 2010-es AV vevőerősítő
Pioneer: a 2010-es új csúcskategóriás AV vevőerősítők
Pioneer VSX-2020: új középkategóriájú AV vevőerősítő
Pioneer: az új vevőerősítők iPhone/iPod Touch vezérlése
Pioneer: a 2010-es új AV vevőerősítőkről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .