Pioneer BDP-LX88, BDP-LX58: új csúcskategóriás Blu-ray lejátszók

1. Oldal

A referenciaminőségű optikai lejátszók terén gazdag hagyományokkal rendelkező Pioneer két új csúcskategóriás univerzális Blu-ray lejátszója, a BDP-LX88 és a BDP-LX58 garantáltan tökéletes kép- és kiváló hangminőséget nyújtanak.


A legendás Pioneer DV-AX10 (2000) és BDP-LX91 (2008) optikai lejátszókat követő két új modellről kiadott sajtójelentés szerint azok „igazi nehézsúlyúak és úgy vannak megépítve, mint egy tank”. Ultra-merev vázuk valamint a szintén merev és csendes lemezmechanikájuk a vibrációkat küszöböli ki, ami stabilabb jelet eredményez. A vas alváz 1,6 mm vastag, amit tovább erősít egy 3 mm vastag vaslemez az alján. Így a BDP-LX88 13,4 kg-ot, a BDP-LX58 9,9 kg-ot nyom. A BDP-LX88 konstrukciójában külön-külön kamrákban helyezkednek el a tápegység, a digitális áramkörök és az analóg áramkörök, a fő blokk és a tápegység blokk pedig árnyékolt is a zavarok kiküszöbölésére.

Pioneer_BDP_LX58.jpg
A BDP-LX88 és a BDP-LX58 megfelelnek a legújabb HDMI specifikációnak, és beépített az Ultra HD 4K 60p videó felskálázás is. A képfeldolgozó áramkörök kiterjedt beállítási lehetőséget is biztosítanak, hogy a kimeneti videojel illeszkedjen a képmegjelenítő eszközhöz.

Az egyik legfontosabb, ami megkülönböztet egy közepes digitális audiolejátszót egy igazi referencialejátszótól, mint a BDP-LX88 és a BDP-LX58 az időbeli jelbizonytalanság, azaz a „jitter” kiküszöbölése. A Pioneer PQLS (Precision Quartz Lock System) kompatibilis AV vevőerősítők tulajdonosai számára a technológia szinte teljesen kiküszöböli a készülékek közötti digitális összeköttetésen előforduló jitter-t.

Pioneer_BDP_LX88.jpg
A PQLS mellett a BDP-LX88 egy „Precision Audio” belső órajel menedzselő rendszerrel is rendelkezik. Ez az analóg audiokimeneten csökkenti a jitter-t.

A lejátszók közel jitter-mentes jele kifinomult D/A konverterekkel alakítható analóg tartományba. A BDP-LX88-ban a csúcskategóriás Sabre32 ES9018 DAC chip gondoskodik a lehető legpontosabb analóg jellé átalakításról. Sztereo lejátszásban a BDP-LX88 nem kevesebb, mint négy (!) DAC áramkört vonultat fel mindegyik audió csatornán. A BDP-LX58 egy Sabre32 ES9011 DAC chipet használ.

A Pioneer mérnökei a referenciaszintű audió eléréséhez optimalizálták a jel útját és a legjobb elektromos és mechanikus alkatrészeket választották ki. Érdekes adalék a speciális célú jelet nem továbbító „Zero Signal” port a hátlapon, ami extra földelésként használva javítja a hangminőséget.

A Blu-ray 3D BDP-LX88 és BDP-LX58 kompatibilitási listája lenyűgöző. Mindkét lejátszó olvassa a Blu-ray (BD-R/RE), a DVD (DVD ±R/RW), a CD és a Super Audio CD és a DVD-Audio lemezeket. A kompatibilis audió fájlok listáján ott az MP3, WMA, FLAC és APE valamint a DSD (2,8 MHz), LPCM, WAV, ALAC is. Támogatottak a veszteségmentes nagyfelbontású (max. 192 kHz/24 bit) FLAC, ALAC, LPCM (WAV) és AIFF fájlok, és a többcsatornás fájlok (FLAC, DSD és WAV) is. A lejátszók MPG, MP4, TS, M4V, AVI, MOV, DivX Plus HD, WMV és MKV videofájlokat is olvasnak.

Mindkét lejátszó két HDMI kimenettel rendelkezik, így a legjobb kép és hangminőség elérésére külön-külön HDMI csatlakozást kínál egy AV erősítőhöz és közvetlenül a képmegjelenítő készülékhez.

A BDP-LX88 hátlapján szimmetrikus és aszimmetrikus sztereó analóg audiokimeneteket valamint optikai és koaxiális digitális kimeneteket találunk. A BDP-LX58 csak aszimmetrikus analóg sztereó kimenettel és koaxiális digitális kimenettel rendelkezik.

A lejátszóknak egy-egy előlapi és hátlapi USB portja van. A LAN csatlakozó át a DLNA kompatibilis készülékek az otthoni hálózathoz kapcsolódva médiafájlokat valamint YouTube és Picasa alkalmazásokat is elérhetnek.

A BDP-LX88 2014 decemberétől 1.599 € (kb. 506.000 Ft), a BDP-LX58 már októbertől 699 € (kb. 222.000 Ft) árakon lesznek kaphatóak fekete és ezüst kivitelben.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: jönnek a 2014-es Dolby Atmos kompatibilis AV erősítők
Pioneer: a 2014-es VSX AV vevőerősítőkről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .